Γιώργος Καραγιάννης: Τα έργα υποδομών δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Στη νέα εθνική στρατηγική προόδου και ανάπτυξης, με στόχο η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, στην ομιλία του στο 4ο Athens Investment Forum με θέμα «Κατασκευαστικός Κλάδος κλειδί για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας – Τα νέα έργα και η χρηματοδότησή τους».

«Η χώρα έχει ανάγκη να αλλάξει σελίδα. Να προχωρήσει», επεσήμανε, κάνοντας αναφορά στις τρεις κρίσιμες παραμέτρους, ώστε η χώρα να αλλάξει σελίδα, να προχωρήσει.

Όπως είπε ο υφυπουργός «δεν εξαγγέλλουμε ποτέ ένα έργο χωρίς να έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Δεν κάνει, δηλαδή η κυβέρνηση ποτέ κάτι που για άλλες κυβερνήσεις μπορεί να ήταν ο κανόνας. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και δεν λέμε λόγια του αέρα, αλλά παρουσιάζουμε υπεύθυνα στους πολίτες σαφή και μελετημένα σχέδια για τα έργα μας. Κι αυτό να ξέρετε είναι κάτι στο οποίο τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής είναι ανυποχώρητοι. Έτσι αντιλαμβανόμαστε στην κυβέρνησή μας την πολιτική!».

Παράλληλα τόνισε ότι «αξιοποιούμε με ανοιχτό μυαλό και χωρίς δογματισμούς κάθε διαθέσιμο εργαλείο. Ενδεικτικά σας λέω ότι μόνο από πλευράς ΣΔΙΤ, μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκονται σε εξέλιξη 20 έργα ΣΔΙΤ του Υπουργείου μας, με συνολικό προϋπολογισμό 3,84 δισ. ευρώ. Επίσης, αξιοποιούμε πλήρως τους κοινοτικούς πόρους και τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης».

Μια άλλη παράμετρος είναι τα έργα να είναι ενταγμένα σε ένα ενιαίο σχέδιο για το πού θα πάει η χώρα. Κι αυτό ακριβώς είναι που έλειψε σε πολλές περιπτώσεις από την Ελλάδα μέχρι σήμερα, είπε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι στο παρελθόν, δίπλα σε έργα σπουδαία και αναγκαία, υπήρχαν και άλλα τόσα, ίσως, κακά τα ψέματα, δεν ήταν αυτά που πραγματικά χρειαζόταν ο τόπος.

«Έργα τα οποία μπορεί να προκρίθηκαν μόνο και μόνο επειδή ικανοποιούσαν μικροπολιτικές λογικές και το υδροκέφαλο κράτος κι όχι τη λογική της διάχυσης στην περιφέρεια. Σε αυτές τις στρεβλές αντιλήψεις, λοιπόν, βάζουμε ένα οριστικό τέλος. Τα έργα που περιλαμβάνονται στο πλάνο μας, υπηρετούν τον εθνικό σχεδιασμό για να κάνουν καλύτερη την καθημερινή ζωή των πολιτών», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι τα έργα, πλέον, δίνουν και πολύ μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη. Είναι μετρημένο πως αποτελούν επενδύσεις με πολύ μεγάλο πολλαπλασιαστή για την οικονομία, επισήμανε ο κ. Καραγιάννης, διευκρινίζοντας ότι κάθε ευρώ που επενδύεται, γεννά κι άλλα, κι άλλα ευρώ που επενδύονται με τη σειρά τους. «Έτσι έχουμε διάχυση της επένδυσης και, τελικά, μεγέθυνση της οικονομίας». Και πρόσθεσε ότι: «Θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας, θα δοθεί ώθηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα τονωθούν ολόκληρες περιοχές και θα γεννηθούν νέες μικρότερης κλίμακας επενδύσεις γύρω από τη βασική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here