Μπορέλ: Οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού


Οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού με ισχυρή εξωτερική διάσταση, υπογράμμισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Είχαμε συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας για να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τη στρατηγική πυξίδα, που θα είναι στην ατζέντα του επόμενου Συμβουλίου των υπουργών. Έγινε μια έντονη συζήτηση για το πώς θα ολοκληρωθεί η δημιουργία αυτής της στρατηγικής πυξίδας, έτσι ώστε η ΕΕ να ενεργεί καλύτερα ως πάροχος ενέργειας. Να χρησιμοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας και να δαπανούμε καλύτερα στην άμυνα και να είμαστε ισχυρότερος εταίρος» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο γεωπολιτικό ζήτημα, που είναι οι τιμές στην ενέργεια, οι οποίες έχουν σοβαρές κοινωνικές συνέπειες» προσέθεσε. Ο κ. Μπορέλ τόνισε ότι «οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού με ισχυρή εξωτερική διάσταση».

«Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, είδαμε πώς χρησιμοποιούνται ως όπλο, μετανάστες οι οποίοι ωθούνται στα σύνορα της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής. Πρέπει να κάνουμε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας να λογοδοτήσει» επισήμανε.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε τις αερογραμμές οι οποίες κάνουν ταξίδια που συνεργάζονται χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως όπλα και ωθούνται στα σύνορα δημιουργώντας μια κατάσταση η οποία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ