Βάνα Παπαευαγγέλου: Οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%


Στην καθιερωμένη ενημέρωση την Πέμπτη 21/10 από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα. Όπως είπε τις τελευταίες 2 εβδομάδες. έχει αυξηθεί κατά 28%. Ο μέσος κυλιόμενος αριθμός των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 7ήμερο είναι 2.782 νέα κρούσματα κάθε μέρα. Παρατηρείται επιπλέον αύξηση του ποσοστού θετικότητας. που ανέρεχεται στο 1,35 %, και τούτο παρά τον σταθερό αριθμό των τεστ που διενεργούνται καθημερίνα στην επικράτεια.

Στη Β. Ελλάδα η επιδημία διαγράφει διαφορετική πορεία, όπου έχουμε χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Παρατηρείται αυξημένος αριθμος κρουσμάτων και υψηλή θετικότητα κυρίως στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία, αυξήθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Σημαντιή αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρείται επίσης σε Πελοπόνησο και Δυτική Ελλάδα.

Σταθερότητα σε υψηλά επίπεδα εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη, ενώ επιβαρημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στη Δυτική Αττική και σημαντική αύξηση καταγράφηκε στο Β. τομέα Αθηνών με διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων τα 38 έτη.

Οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου έχει ξεπεράσει τις 2οο εισαγωγές κάθε μέρα.

Στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις εισαγωγές Covid σταθερά ξεπερνάει το 90%.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ