Εμβόλια Μεταλλάξεις: Μπορούν να συνεχίσουν να εμφανίζονται νέες παραλλαγές του κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία;

Εμβόλια Μεταλλάξεις:: Λίγο πάνω από το 57% των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο Καθώς το έθνος ανακάμπτει από το κύμα της παραλλαγής δέλτα, ερωτήματα στροβιλίζονται σχετικά με τις μελλοντικές και νέες παραλλαγές του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εναντίον τους. Όσο ο ιός που προκάλεσε την πανδημία COVID-19 συνεχίζει να μολύνει ανθρώπους, νέες παραλλαγές θα συνεχίσουν να εμφανίζονται.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι παραλλαγές θα εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα ή θα γίνουν πιο επικίνδυνες. Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ένας απόγονος δέλτα που ονομάζεται AY.4.2 «επεκτείνεται» και «αυξάνεται σε συχνότητα» στην Αγγλία.

Σε δήλωση στο Business Insider, τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν την Τετάρτη ότι η παραλλαγή εξακολουθεί να είναι πολύ σπάνια, σε «πολύ κάτω από το 0,05%» όλων των αλληλουχικών ιών, με λιγότερες από 10 να έχουν αναφερθεί στη βάση δεδομένων του οργανισμού μέχρι στιγμής.

«Αυτή τη στιγμή… δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η υποκατηγορία A.Y.4.2 επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων ή θεραπευτικών φαρμάκων μας», ανέφερε το CDC.

Ο Andrew Read, ειδικός στον ιό στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δήλωσε στο Associated Press ότι ένας ιός πρέπει να προσαρμοστεί στον ξενιστή του για να εξαπλωθεί ευρύτερα και το CDC λέει ότι η παραλλαγή δέλτα είναι διπλά τόσο μεταδοτική όσο οι προηγούμενες εκδόσεις του ιού.

Ωστόσο, ενώ ο ιός θα μπορούσε να γίνει πιο μολυσματικός, δεν υπάρχει εξελικτικός λόγος για να γίνει πιο θανατηφόρος. “Είδαμε ένα στάδιο ταχείας εξέλιξης για τον ιό. Συλλέγει τα χαμηλά κρεμαστά φρούτα, αλλά δεν υπάρχει άπειρος αριθμός πραγμάτων που μπορεί να κάνει”, δήλωσε ο Δρ Άνταμ Λάουρινγκ, ειδικός σε ιούς και μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είπε στο AP.

Όσοι είναι βαριά άρρωστοι είναι επίσης λιγότερο πιθανό να κοινωνικοποιηθούν και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. Με περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου να μην είναι εμβολιασμένο, ο ιός είναι πιθανό να συνεχίσει να μολύνει, να αναπαραχθεί και ενδεχομένως να μεταλλαχθεί – δημιουργώντας νέες παραλλαγές.

Σχεδόν 190 εκατομμύρια άνθρωποι, ή περίπου το 57% του συνολικού πληθυσμού, είναι πλήρως εμβολιασμένο στις Η.Π.Α.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν εάν οι νέες παραλλαγές θα μπορούσαν να αποφύγουν καλύτερα την προστασία που παρέχεται στους ανθρώπους μέσω του εμβολιασμού και της μόλυνσης, καθιστώντας τις ανοσολογικές αποκρίσεις λιγότερο αποτελεσματικές.

Το CDC παρακολουθεί το νέο βίντεο παραλλαγής Mu COVID-19

Εάν συμβεί αυτό, οι ειδικοί ενδέχεται να προωθήσουν περιοδικά ενημερωμένες φόρμουλες εμβολίων, όπως στην περίπτωση των ετήσιων εμβολίων κατά της γρίπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Inc., Albert Bourla, δήλωσε τον Ιούνιο ότι, εάν παραστεί ανάγκη, η εταιρεία του θα μπορούσε να αναπτύξει ένα νέο εμβόλιο για την COVID-19 εντός 100 ημερών.

Το Nature ανέφερε την Τετάρτη ότι οι κατασκευαστές των εμβολίων Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca «τρέχουν πρόβες ντυσίματος» και κάνουν εξάσκηση σε γνωστές παραλλαγές σε κλινικές μελέτες.

Η Moderna, ανέφερε η δημοσίευση, στρατολογεί εκατοντάδες συμμετέχοντες για να δοκιμάσουν νέα εμβόλια RNA κατά των παραλλαγών βήτα και δέλτα, ενός συνδυασμού βήτα και του αρχικού στελέχους και ενός πολυδύναμου εμβολίου βήτα-δέλτα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here