Τραμπ social media: Εγκαινιάζει ένα νέο εγχείρημα ως απάντηση στον πρόσφατο αποκλεισμό του


Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι εγκαινιάζει το Trump Media & Technology Group ως αντίπαλο στις εταιρείες Big Tech που τον έχουν αποκλείσει και του αρνούνται τη φωνή. Η ανακοίνωση ήρθε εννέα μήνες αφότου ο Τραμπ αποβλήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον ρόλο του στην υποκίνηση της εξέγερσης του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου. Το νέο εγχείρημα δημιουργήθηκε μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition Corp. και επιδιώκει να γίνει μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Οι μετοχές της Digital World Acquisition τετραπλασιάστηκαν σε αξία στις απογευματινές συναλλαγές την Πέμπτη, παρόλο που υπάρχει πολύς δρόμος για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και το εγχείρημα να γίνει καλόπιστο μέσο ενημέρωσης.

Μια νέα δίοδος επικοινωνίας για τον Τραμπ

Ο Τραμπ έχει μιλήσει για τη δημιουργία του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης από τότε που του αποκλείστηκε η είσοδος στο Twitter και στο Facebook. Μια προηγούμενη προσπάθεια να ξεκινήσει ένα blog στον υπάρχοντα ιστότοπό του εγκαταλείφθηκε αφού η σελίδα συγκέντρωσε θλιβερές απόψεις. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter. Ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι συντηρητικές φωνές τα πάνε καλά στα παραδοσιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η TMTG δεν έχει θέσει τα φώτα της. Εκτός από την εφαρμογή Truth Social, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με πανελλαδική διάθεση στις αρχές του επόμενου έτους, η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζει μια υπηρεσία βίντεο κατά παραγγελία με το όνομα TMTG+ που θα περιλαμβάνει ψυχαγωγικό προγραμματισμό, ειδήσεις και podcast. Μία διαφάνεια σε μια παρουσίαση TMTG στον ιστότοπό της περιλαμβάνει ένα γραφικό των πιθανών ανταγωνιστών της TMTG, οι οποίες κυμαίνονται από Facebook και Twitter έως Netflix και Disney+ έως CNN. Η ίδια διαφάνεια υποδηλώνει ότι μακροπρόθεσμα το TMTG θα γίνει επίσης μια δύναμη στο cloud computing και τις πληρωμές και προτείνει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τις Amazon, Microsoft, Google και Stripe.

Στα ίδια γραφικά εμφανίζεται επίσης ένας χρήστης ονόματι Jack’s Beard, ο οποίος σε μια εικόνα αηδιάζει όταν ένας υπάλληλος απαντά σε μια εντολή διαγραφής ενός χρήστη και των αναρτήσεών του, αποκαλώντας την “κάπως υπερβολική προσέγγιση”. Ο λογαριασμός Jack’s Beard χρησιμοποιεί τη λαβή @jack, η οποία είναι η λαβή του Jack Dorsey στο πραγματικό Twitter. Η μακριά τσιμπημένη γενειάδα του Dorsey έχει επίσης τραβήξει την προσοχή κατά τις εμφανίσεις του στο Κογκρέσο μέσω του Zoom. Οι όροι υπηρεσίας της Truth Social, εν τω μεταξύ, απαγορεύουν στους χρήστες να ενοχλούν οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους του ιστότοπου και από δηλώσεις που «υποτιμούν, αμαυρώνουν ή με άλλο τρόπο βλάπτουν, κατά τη γνώμη μας, εμάς και/ή τον Ιστότοπο».

Μια πύλη μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία Trump θα έφτανε σε έναν πολυσύχναστο χώρο όπου κυριαρχούν πύλες Big Tech, όπως το Facebook και το Twitter. Ωστόσο, οι καθημερινοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να βρίσκονται σε πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα, επομένως η προσφορά του TMTG δεν χρειάζεται απαραίτητα να απομακρύνει τους χρήστες από άλλες πύλες για να ευδοκιμήσει. Η νέα προσφορά του Τραμπ για τα μέσα ενημέρωσης θα μπορούσε επίσης να ανταγωνιστεί για τηλεθεατές σε συντηρητικά δίκτυα όπως το OANN, το Newsmax και το Fox News.

Η Digital World Acquisition Corp., με έδρα το Μαϊάμι, είναι μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού ή SPAC. Τέτοιες εισηγμένες εταιρείες έχουν σχεδιαστεί για να εισάγουν τις μετοχές μιας ιδιωτικής εταιρείας πιο γρήγορα από μια παραδοσιακή αρχική δημόσια προσφορά. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η SPAC αποκτά μια ιδιωτική εταιρεία και στη συνέχεια αλλάζει το όνομά της και άλλα στοιχεία σε αυτά της εξαγορασμένης εταιρείας. Οι μετοχές της Digital World Acquisition εκτινάχθηκαν στα 33,06 δολάρια, ή 332%, στα 43,02 δολάρια στις απογευματινές συναλλαγές.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ