Ρόδος: Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση της 8χρονης – Τι αναφέρει


Ρόδος: Σοκάρουν τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ενώ αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα ζητηθεί να συμπληρωθεί και με νέες προανακριτικές πράξεις ο φάκελος

Με τον διορισμό παιδοψυχιάτρου, που θα αποφανθεί για την ψυχική υγεία του 8χρονου κοριτσιού που κακοποιήθηκε από τη θεία του, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε για την πολύκροτη υπόθεση, από τους επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Η θεία του παιδιού βρέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κληθείσα αρμοδίως, για να της γνωστοποιηθεί ο διορισμός του παιδοψυχίατρου και να ασκήσει, αν επιθυμεί το νόμιμο δικαίωμά του διορισμού τεχνικού συμβούλου.

Η δικογραφία, που περιλαμβάνει πέραν της ανωμοτί καταθέσεως της θείας και ανωμοτί κατάθεση του παππού, 9 μαρτυρικές καταθέσεις μελών της οικογενείας και τρίτων γνωστών, αλλά και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων καθώς και γνωμοδοτήσεις και εκθέσεις ιατροδικαστή, γυναικολόγου και μικροβιολόγου, υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα ζητηθεί να συμπληρωθεί και με νέες προανακριτικές πράξεις ή αν από το στάδιο αυτό, σύμφωνα με το συλλεγέν μέχρι σήμερα υλικό, κριθεί ότι προκύπτουν επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δεν έχει ακόμη καταλήξει στο τι ακριβώς έχει συμβεί και μελετά διεξοδικά τα στοιχεία για να αποφανθεί «εφ΄ όλης της ύλης».

Πρωταρχικό μέλημα της Εισαγγελίας και κυρίως της Εισαγγελέως Ανηλίκων είναι να ληφθεί μέριμνα για το παιδί αλλά και να υπάρξει πλήρης κοινωνική έρευνα και για τα αδέλφια του.

Θυμίζουμε ότι τελευταίος κατέθεσε προχθές ο πατέρας της 8χρονης, ναυτικός, που επέστρεψε στη Ρόδο μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι.

Η σκευωρία πίσω από την κακοποίηση

Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η 50χρονη θεία του παιδιού, που ομολόγησε ότι εξύφανε ένα σατανικό σχέδιο για να αποσπάσει ευτελή ποσά από την μητέρα και τον παππού του, μη διστάζοντας μάλιστα να διακορεύσει τον παρθενικό του υμένα για να πείσει πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση τώρα επιδιώκει με τηλεοπτική της συνέντευξη να… ανακαλέσει!

Η 50χρονη κατόπιν εξαντλητικής προανάκρισής της από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και αφού είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου, πολύωρη κατάθεση της μητέρας του παιδιού, ομολόγησε, υπό το βάρος των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί, το έγκλημα.

Μάλιστα, επέλεξε σε τηλεοπτική της συνέντευξη σε εκπομπή του Star να αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη πως δεν πείραξε ποτέ το παιδί και καταγγέλλοντας πως ομολόγησε υπό πιέσεις.

«Δεν έχω κάνει κάτι, αν ήταν να κάνω κάτι θα το έκανα στα παιδιά μου. Έχω έξι παιδάκια και τρία εγγόνια. Γιατί να κάνω κάτι σε ξένο παιδάκι; Εγώ τη μητέρα του παιδιού την είχα σαν αδελφή μου, με έπαιρνε τηλέφωνο, πήγαινα σπίτι και έπινα καφέ μαζί της. Αν ήθελε ψώνια, έτρεχα» είπε, μιλώντας στην εκπομπή.

Ισχυρίστηκε πως η μητέρα του παιδιού την κάλεσε και της είπε ότι το παιδί κάνει παράπονα για πόνους και πήγε στο σπίτι, όπου μαζί με την ίδια την ήλεγξαν, οπτικά όμως.

«Μονάχα η μαμά άγγιξε. Και της είπα: «Μήπως είναι βιασμένο;». Δεν είπα ότι είναι, είπα μήπως. Και μία γνωστή μου είπε, ναι 100% είναι βιασμένο», είπε στην κάμερα της εκπομπής, στην οποία εμφανίστηκε με την πλάτη για να κρύψει τα χαρακτηριστικά της.

«Δεν έβαλα καθόλου χέρι, μόνο με το μάτι είδα. Μου είπε η μητέρα να βγάλουμε φωτογραφίες και να πάμε σε έναν παιδίατρο. Και παίρνει την αστυνομία και είπε ότι το παιδί μου είναι βιασμένο και είπαν εκείνοι ελάτε να κάνετε μία μήνυση. Αλλά δεν πήγε, γιατί δεν την πήρε ο πατέρας της», συνέχισε. Όσον αφορά στην ομολογία της, είπε πως «με ζόρισαν και τα είπα. Είναι όλα ψέματα».

Σχετικά με τον εκβιασμό που φέρεται να έκανε στη μητέρα της ανήλικης είπε πως «της είπα για το «Χαμόγελο», αλλά ποτέ δεν πήγα να της πάρω λεφτά. Της είπα μήπως τη φοβερίσω για να μην βγαίνουν μέχρι αργά τα παιδιά της. Δεν ζήτησα λεφτά ούτε από τη μητέρα ούτε από τον παππού».

Σχετικά με την ημέρα που φέρεται να κακοποίησε το παιδί, είπε ότι πήγε στο σπίτι για να μεταφέρει μία παραγγελία της μητέρας, αλλά όταν έφτασε εκείνη απουσίαζε. Ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο σπίτι, μαζί με τον σύντροφό της, καθώς την άφησε η 11χρονη κόρη της γυναίκας αλλά έφυγε γιατί εκείνη έλειπε για ψώνια.

Να σημειωθεί πως η 11χρονη έχει καταθέσει πως η γυναίκα μπήκε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η αδελφή της και όταν επιχείρησε να μπει μέσα, τότε εκείνη τη σταμάτησε. «Ψέματα είναι. Στην ταράτσα καθόμουν. Η μαμά κάτι θα του έταξε (σ.σ. του παιδιού) για να πει ψέματα», ισχυρίστηκε.

Πηγή: dimokratiki.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ