Αφεψήματα υγεία: Ποια είναι τα καλύτερα αφεψήματα για την υγεία του οργανισμού σας

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, συχνά λαχταρούμε ζεστά φαγητά και ροφήματα για να μας ζεσταίνουν. Εκτός από το να μας ζεσταίνουν σε μια κρύα μέρα, τα ζεστά ροφήματα που επιλέγουμε να καταναλώνουμε μπορούν επίσης να έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρόληψη ασθενειών και τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων.

Αφεψήματα με υπερδυνάμεις

  • Χαμομήλι: Συνήθως καταναλώνεται για χαλάρωση και για βελτίωση του ύπνου, το τσάι χαμομηλιού μπορεί επίσης να έχει πολλά οφέλη για την υγεία για κάποιον που ζει με μια χρόνια πάθηση. Η κατανάλωση χαμομηλιού έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου διαβητικών επιπλοκών. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορεί να είναι ευεργετικές για άτομα που πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Το τσάι χαμομηλιού είναι επίσης ένα αντισπασμωδικό, καθιστώντας το ευεργετικό για άτομα που ζουν με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).
  • Τσάι τζίντζερ: Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στη μαγειρική και για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της ασθένειας της κίνησης. Το τσάι τζίντζερ χρησιμοποιείται συνήθως από καρκινοπαθείς για να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί επίσης να έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης του καρκίνου, ως αντιφλεγμονώδους παράγοντα, για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων και για τη μείωση του πόνου που σχετίζεται με χρόνιες παθήσεις.
  • Πράσινο τσάι: Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει συνδεθεί με ποικίλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης καρδιακών και ηπατικών παθήσεων. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει συνδεθεί με την πρόληψη πολλών τύπων καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του στόματος, του στομάχου, του λεπτού εντέρου, των νεφρών και του παγκρέατος. Αρκετές μελέτες δείχνουν επίσης ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων χρόνιων ασθενειών.
  • Καφές: Καλά νέα για όσους πίνουν καφέ! Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τη μέτρια κατανάλωση καφέ, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και του μειωμένου κινδύνου ηπατικής νόσου. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο καφές μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον. Και για όσους πάσχουν από Πάρκινσον, η τακτική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της κίνησης.
  • Τσάι oolong: Αν και όλο το τσάι προέρχεται από το ίδιο φυτό, το τσάι oolong υποβάλλεται σε μερική ζύμωση (σε αντίθεση με το μαύρο τσάι, το οποίο είναι πλήρως ζυμωμένο). Όπως και άλλα είδη τσαγιού, το τσάι oolong περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν πολυάριθμα προστατευτικά οφέλη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού oolong σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης υψηλών επιπέδων τριγλυκεριδίων, ολικής χοληστερόλης και χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL). Το πράσινο, το μαύρο και το oolong τσάι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here