Αρκετό σεξ: Υπάρχει αντικειμενική συχνότητα που θεωρείται ιδανική;

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κάνετε αρκετό σεξ ενώ είστε σε μια σχέση, σίγουρα δεν θα ήσασταν οι μόνοι. Συχνά το ερώτημα τίθεται όταν υπάρχει ένα αίσθημα αποσύνδεσης στην σχέση. Η έλλειψη ενθουσιασμού ή «σπίθας» μεταξύ σας συνεπάγεται έλλειψη σεξ. Όμως άλλες φορές, οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν αρκετά ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους. Εξωτερικές επιρροές – όπως το να ακούτε άλλους ανθρώπους να μιλούν για το πόσο ή πόσο λίγο σεξ κάνουν στις σχέσεις τους – μπορεί να σας κάνουν να αρχίσετε να αμφισβητείτε τη δική σας.

Πρώτα πρώτα: Αρκετά για ποιον;

Δεν υπάρχει φυσιολογικό. Δεν υπάρχει “σωστή” ποσότητα σεξ. Δεν υπάρχει κανένας μαγικός αριθμός που να λειτουργεί για κάθε ζευγάρι ατόμων. Πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ θα ποικίλλει πάντα ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες των συγκεκριμένων ατόμων που εμπλέκονται. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι με το σεξ μία φορά κάθε λίγους μήνες, ενώ άλλοι θα το θεωρούσαν βασικά μια σχέση χωρίς σεξ. Και φυσικά, σε κάποιους αρέσει να έχουν μια σχέση χωρίς φύλο, είτε επειδή ανήκουν στο ασεξουαλικό φάσμα είτε επειδή το προτιμούν έτσι. Όλα εξαρτώνται από το άτομο και όλες οι προτιμήσεις ισχύουν.

Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι δεν κάνουν αρκετό σεξ επειδή συγκρίνουν τη σχέση τους με το πώς ήταν στο παρελθόν. Αλλά ακόμη και η μείωση της συχνότητας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι φυσιολογικό το σεξουαλικό μας ενδιαφέρον να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και να νιώθουμε λιγότερο έντονη επιθυμία. Μερικές φορές βρίσκεστε απλώς σε μια χρονική περίοδο που δεν θέλετε να κάνετε σεξ, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Το πραγματικό ερώτημα, σημειώνει, είναι αν ο κάθε σύντροφος χωριστά νιώθει ότι κάνει ένα ικανοποιητικό σεξ – όπως κι αν του φαίνεται αυτό προσωπικά. Νιώθετε ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή όπως είναι τώρα; Ο σύντροφός σας;

Τι μετράει ως σεξ ούτως ή άλλως; Εάν εστιάζετε στην “πράξη” (ό,τι κι αν είναι αυτό για εσάς) και στη συχνότητα αυτών, τότε εστιάζετε σε λάθος πράγμα. Δεν πρόκειται μόνο για το” να το κάνεις “ή τον έλεγχο του κουτιού. Το θέμα του σεξ, από τη δική μου άποψη, είναι να μοιράζεσαι την ευχαρίστηση με τον σύντροφό σου και να νιώθεις συνδεδεμένος στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι κάνεις με τα μέρη του σώματός σου και ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν εσείς και ο σύντροφός σας κάνετε μια συγκεκριμένη πράξη ορισμένες φορές. Έχει να κάνει με το πόσο συνδεδεμένοι νιώθετε οι δυο σας και πόση ευχαρίστηση απολαμβάνετε στη σχέση σας.

Σκεφτείτε αν θέλετε περισσότερη ευχαρίστηση και εάν αισθάνεστε αρκετή σύνδεση στη σχέση σας. Και ρωτήστε τον σύντροφό σας για το αν θα του άρεσε περισσότερα από αυτά τα πράγματα. Αν ναι, δώστε προτεραιότητα σε αυτό. Αυτό μπορεί να σημαίνει πιο συχνά σεξ ή οποιοσδήποτε άλλος τρόπος να γεφυρώσετε δημιουργικά το χάσμα. Το θέμα, όπως πάντα είναι όταν πρόκειται για το σεξ: Απλώς επικεντρωθείτε στο να κάνετε αυτό που πραγματικά κάνει εσάς και τον σύντροφό σας να αισθάνεστε καλά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here