Θαλασσινό αλάτι: Η διαφορά μεταξύ των scrubs με αλάτι και ζάχαρη [vid]

Η απολέπιση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και καθαρό από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα απολέπισης στην αγορά, οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές scrub που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι είναι με θαλασσινό αλάτι και ζάχαρη. Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ των scrub με αλάτι και ζάχαρη;

  • Scrubs ζάχαρης

Η ζάχαρη είναι λιγότερο τραχειά και σκληρή για το δέρμα και ως εκ τούτου συνίσταται για χρήση στο πρόσωπο. Η ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία τροφοδοτούν και αναπληρώνουν το δέρμα σας. Η ακατέργαστη ζάχαρη είναι πιο τραχειά ωστόσο από την επιτραπέζια ζάχαρη, επομένως δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας. Τα scrubs με ζάχαρη συνιστώνται σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα και είναι καλύτερα αν σκοπεύετε να κάνετε απολέπιση μετά το ξύρισμα. Τα scrubs με ζάχαρη λειτουργούν, αφαιρώντας φυσικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, δίνοντλας σας ένα φρέσκο και καθαρό δέρμα.

  • Scrubs θαλασσινού αλατιού

Τα scrubs με θαλασσινό αλάτι όχι μόνο κάνουν απολέπιση, αλλά έχουν και οφέλη αποτοξίνωσης για το δέρμα. Ομοίως με την απολέπιση με αλάτι, τα scrubs θαλασσινού αλαιτού απομακρύνουν φυσικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ωστόσο, τα scrub με αλάτι έχουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα στο γεγονός ότι το αλάτι βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτός είναι ο λόγος που τα scrubs με αλάτι είναι τόσο αγαπημένα σε όσους έχουν μυϊκό πόνο από αθλητικές δραστηριότητες και σε όσους προσπαθούν να αποτοξινωθούν. Το scrub με αλάτι είναι καλό για περιοχές του σώματος που το δέρμα είναι πιο ξηρό, όπως τα πόδια, τα χέρια, οι αγκώνες και τα πόδια.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here