Ανδρουλάκης: Όποιος συζητάει σενάρια συνεργασιών περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία

Στο συνέδριο Olympia Forum II μίλησε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πιστεύω ότι η ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας που γεννήθηκε στην Ευρώπη πριν πολλές δεκαετίες είναι η πιο χρήσιμη ιδεολογία για την ανθρωπότητα. Όπου οι ιδέες μιας βιώσιμης ανάπτυξης, που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπου η ιδέα του κοινωνικού κράτους με την ενίσχυση της υγείας και της παιδείας έγιναν όπλα κοινωνικής κινητικότητας, οι κοινωνίες αυτές ωφελήθηκαν πολύ σημαντικά».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Olympia Forum II που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «η Ευρώπη, λόγω των σοσιαλδημοκρατών, έχτισε μεταπολεμικά ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με τη δημόσια υγεία, που ήρθε και στην Ελλάδα αργότερα, μέσω της μεγάλης μεταρρύθμισης που έκανε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80». «Αυτά λοιπόν που επικαιροποιούν ξανά την σοσιαλδημοκρατία», συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «πρέπει να μας κάνουν και εμάς ως Κίνημα, ως ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατική παράταξη, να φέρουμε ξανά αυτές τις ιδέες να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, τους πελατειασμούς, την αλαζονεία τον καθεστωτισμό, αλλά επικαιροποιημένες και συμβατές με τη σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς και μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, που να στηρίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο για το μέλλον».

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Κώστα Κριετσιώτη, που συνομίλησε μαζί του, σχετικά με σενάρια περί συνεργασιών μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Κριτής όλων αυτών των σεναρίων είναι ο ελληνικός λαός και όποιος συζητά αυτά τα σενάρια σήμερα περιφρονεί τον ελληνικό λαό και τη λαϊκή ετυμηγορία. Προτεραιότητά μου δεν είναι ούτε να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά να κάνω ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που μπορεί σε όποιο σενάριο διαμορφώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού να πρωταγωνιστήσει με ιδέες, θέσεις και πρόγραμμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here