27 Νοεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: O Νίκος Κουρής και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη «ερμηνεύουν» τις διαθήκες του

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Tlive», ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης υποστήριξε ότι ο μουσικοσυνθέτης αναγνωρίζει έμμεσα τον Νίκο Κουρή ως γιο του, με αναφορά του στη διαθήκη και συμπλήρωσε ότι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας. «Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει ‘Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει’ πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα του Νίκου Κουρή – λέει ‘Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)’. Για μας αυτό – και δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας – σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του», δήλωσε ο κ. Ροζάκης.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι: «Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA».

Η ερμηνεία που δίνει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Από την μεριά της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, διαμέσου του δικηγόρου της Βασίλη Παναγιωτακόπουλου, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί Θεοδωράκηκες, κάνοντας λόγο για Θεοδωρακισμό, λέγοντας ότι «η διαθήκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Στον κύριο Κουρή αφήνει την απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοφώνου Μίκης Θεοδωράκης και τον ευχαριστεί για το δώρο που του κάνει μιας και ο σταθμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και διαδίδει το έργο του. Αναφέρεται σαφώς στα δυο παιδιά και πέντε του εγγόνια με λεπτομέρειες. Δεν αφήνει καμία εκκρεμότητα».

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here