Mayo Clinic: Το νοσηλευτικό προσωπικό αναπτύσσει αυτοκτονικό ιδεασμό περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων


Οι ερευνητές της Mayo Clinic αναφέρουν ότι οι νοσηλευτές στις ΗΠΑ βιώνουν αυτοκτονικό ιδεασμό σε μεγαλύτερο αριθμό από άλλους εργαζόμενους και μάλιστα εκείνοι που βιώνουν αυτά τα αισθήματα είναι λιγότερο πιθανό να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό. Σημειώνεται πως τα ευρήματα εμφανίζονται στο American Journal of Nursing. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μελέτης, περισσότεροι από 7.000 νοσηλευτές απάντησαν σε μια εθνική έρευνα για την ευημερία, με ερωτήσεις που κυμαίνονται από την επαγγελματική εξουθένωση έως την κατάθλιψη. Περισσότεροι από 400 νοσηλευτές ανέφεραν ότι είχαν αυτοκτονικό ιδεασμό τον περασμένο χρόνο. Αυτό είναι το 5½% των ερωτηθέντων, το οποίο είναι σχεδόν 1% υψηλότερο από το γενικό δείγμα εργατικού δυναμικού που καταγράφει ποσοστό 4,3%.

Επιπλέον, όσοι ανέφεραν αυτοκτονικό ιδεασμό είπαν επίσης ότι ήταν λιγότερο πιθανό από άλλους ερωτηθέντες να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια για τα συναισθηματικά τους ζητήματα. Σημειώνεται ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των νοσηλευτών είχε τουλάχιστον ένα σύμπτωμα επαγγελματικής εξουθένωσης και το 40% ήταν θετικό σε συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ερευνητές επισημαίνουν πως τα ευρήματά τους υποδεικνύουν ότι η κατάσταση χρειάζεται επειγόντως προσοχή και πρέπει να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν παρεμβάσεις που βασίζονται σε συστήματα και πρακτικές για την αντιμετώπιση της εξουθένωσης και των αυτοκτονικών ιδεών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. «Αν και τα ευρήματα της μελέτης μας είναι αρκετά σοβαρά, αναγνωρίζουμε ότι ο αντίκτυπος της τρέχουσας πανδημίας έχει επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση», λέει η Liselotte Dyrbye, M.D., παθολόγος της Mayo Clinic και η ανώτερη συγγραφέας. «Η ανάγκη για παρεμβάσεις σε επίπεδο συστήματος για τη βελτίωση της εργασιακής ζωής των νοσηλευτών και άλλων μελών της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης είναι μεγαλύτερη από ποτέ», συμπληρώνει. Σημειώνεται ότι το ερωτηματολόγιο εστάλη τον Νοέμβριο του 2017 σε 86.858 νοσηλευτές και σε δείγμα 5.198 μελών γενικού εργατικού δυναμικού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ