Κορονοϊός- Τυνησία: Υποχρεωτικό πάσο εμβολιασμού για όλους τους Τυνήσιους και τους ξένους επισκέπτες

Κορονοϊός: Η Τυνησία καθιστά υποχρεωτικό το πάσο εμβολιασμού κατά της Covid-19 στους Τυνήσιους και σε όλους τους ξένους επισκέπτες, σύμφωνα με ένα προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με το διάταγμα, αξιωματούχοι, εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, υποχρεούνται να επιδεικνύουν μια κάρτα που αποδεικνύει τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19 για να τους επιτραπεί η είσοδος σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Το πάσο θα απαιτείται επίσης για την είσοδο σε καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, οι εργαζομένοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή έως ότου παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το πάσο εμβολιασμού θα είναι επίσης απαραίτητο έγγραφο για ταξίδια στο εξωτερικό. Το διάταγμα αναφέρει ότι οι αρχές πρέπει να παραδώσουν ένα πάσο σε κάθε άτομο που έχει εμβολιαστεί. Θα δίνεται και σε ξένους επισκέπτες που προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια Τυνήσιοι από τους περίπου 11,6 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Η Τυνησία τον περασμένο μήνα ήρε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από περίπου ένα χρόνο εφαρμογής του μέτρου, καθώς μειώθηκαν τα κρούσματα του ιού.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ