Βαρδιάνος στα Σπόρκα 23/10: Το εντυπωσιακό φινάλε της σειράς απόψε [trailer]

Η μίνι σειρά 4 επεισοδίων της ΕΡΤ 1 “Βαρδιάνος στα Σπόρκα” μας έχει ήδη καθηλώσει από το πρώτο λεπτό. Πρόκειται για μια καλογυρισμένη παραγωγή, που μας μεταφέρει στην Σκιάθο του 1865 όταν η χολέρα είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φόβος απλώνεται στο νησί, καθώς πολλά εμπορικά καράβια έρχονται μολυσμένα και η ελληνική κυβέρνηση φοβάται για μεγαλύτερη επιδημία. Η αντιμετώπιση του φαινομένου αποτελεί ζήτημα τεράστιας σημασίας, με τις Αρχές να αποφασίζουν να κάνουν τον Τσουγκριά απέναντι από την Σκιάθο μέρος καραντίνας. Εκεί θα βρίσκεται και ο Σταύρος, ο γιος της Σκεύως από το νησί, που πάσχει κι αυτός από την αρρώστια. Πώς θα τον σώσει η Σκεύω;

Βαρδιάνος στα Σπόρκα 23/10: Τι θα συμβεί στο αποωινό φινάλε της σειράς

Η Σκεύω έχει ήδη καταφέρει να πείσει ως βαρδιάνος και μεταφέρεται στον Τσουγκριά, μαζί με τους υπόλοιπους φύλακες. Όμως εκεί ο Γερμανός γιατρός την αναγνωρίζει. Ωστόσο, θα την αφήσει να συνεχίσει τον αγώνα της για να βρει τον γιο της. Αφού συναντήσει τον καλόγερο Νικόδημο, η Σκεύω θα του εκμυστηρευτεί τον σκοπό της επίσκεψής της. Εκείνος θα προτείνει να μεταφερθεί ο Σταύρος στο σπίτι του, έτσι ώστε να μπορεί η Σκεύω να τον γιατροπορέψει. Από την άλλη μεριά, η Ρηνιώ θέλει επίσης να πάει στον Τσουγκριά να βρει την αγάπη της. Οι γονείς της όμως της έχουν ετοιμάσει προξενιό – που μάλιστα έχει μόλις καταφθάσει στο νησί.

Οι αναταραχές στην Σκιάθο εξαιτίας της χολέρας δεν καταλαγιάζουν με τίποτε. Ορισμένοι κάτοικοι του νησιού μάλιστα φτάνουν στο σημείο να κάψουν το παλιό λοιμοκαθαρτήριο, εκεί που έχουν εγκατασταθεί όσοι γύρισαν από τον Τσουγκριά για να σωθούν. Ο Νίκας με αυτοθυσία θα μπει μέσα στη φωτιά για να σώσει ένα παιδί από τις φλόγες. Πολλές γυναίκες του νησιού θα συνδράμουν για να βοηθήσουν τον κόσμο που το έχει ανάγκη. Το φινάλε της σειράς αναμένεται συγκλονιστικό, όπως έτσι ήταν από το πρώτο λεπτό. Παλεύουμε κι εμείς μαζί με την Σκεύω για να σωθεί ο γιος της, μέσα σε ένα περιβάλλον απόγνωσης.

Μη χάσετε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, που θα προβληθεί απόψε Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 στην ΕΡΤ 1, στις 22:00.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here