Υπουργείο Υγείας: Κανένα περιστατικό απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων δεν παρατηρείται


Ο Άκης Τσελέντης είναι διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και μόλις χτες είχε προβεί σε μία καυστική δημοσίευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Με αφορμή τη νοσηλεία της μητέρας του σε νοσοκομείο της χώρας πρόσφατα και με την συνακόλουθη παρατήρηση ότι δεν υπήρχε θρησκευτικό σύμβολο της κρατούσας θρησκείας, ο κύριος Τσελέντης εξοργίστηκε.

Τι ανέφερε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Συγκεκριμένα, το σχόλιό του έλεγε τα εξής, σε σχέση με τα θρησκευτικά μας σύμβολα και την παρουσία τους στις δομές Υγείας της χώρας:

“Αἰδώς Ἀργεῖοι, «Μήπως πρέπει να μας βάλουν και ένα χαλάκι να προσευχόμαστε κοιτώντας προς τη Μέκκα;». Με έκπληξη διαπίστωσα ότι έχουν βγάλει τα εικονίσματα από τα δωμάτια νοσηλείας. Και αυτό δε συνέβαινε στο δωμάτιο της μητέρας μου αλλά σε όλα. Το τσέκαρα και μου είπαν «άνωθεν εντολή» για να μην προσβάλουμε τους αλλόθρησκους. Αυτό είναι ένα μεγάλο αίσχος και πρέπει να απαιτήσουμε να ξανά Μπουν εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν. Εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι έλληνες θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί και και μόνο εμείς.
Κάπου με ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολύ πολιτισμός όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό και τα θρησκευτικά μας σύμβολα καταργούνται. Κάποιοι θα μας αποκαλέσουν ρατσιστές μπορεί και να με αποκλείσουν πάλι από το facebook οι γνωστές κλίκες των ΜΚΟ. Δεν έχω τίποτα με τους μετανάστες απλώς δεν δέχομαι να μου καταργούν τα θρησκευτικά σύμβολα οι δήθεν προοδευτικοί.
(**) Με το που ενημερώθηκε ο υπουργός υγείας ο Θάνος ο Πλεύρης αμέσως με πήρε τηλέφωνο πιστεύω όλα να αλλάξουν σύντομα.”

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο, σήμερα ενημερώνει τα ακόλουθα επί του θέματος:

“Αναφορικώς με την καταγγελία του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη στα νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ουδέν περιστατικό απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων παρατηρείται. Σημειωτέον σε πλήθος νοσοκομείων λειτουργούν παρεκκλήσια και παντού υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη θρησκευτική πίστη των ασθενών.”

Συνεπώς, φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια εντολή άνωθεν που να απαγορεύει τη χρήση των θρησκευτικών συμβόλων στα νοσοκομεία της χώρας. Εξάλλου, η πίστη αποτελούσε ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι για την ανάρρωση πολλών ασθενών και δεν απορρίπτεται σε καμία περίπτωση από την ιατρική κοινότητα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ