Μάσκες ομορφιάς σπίτι: Ετοιμάστε DIY μάσκες ομορφιάς με θαυματουργά προϊόντα καθημερινής χρήσης


Η μπανάνα είναι ένα φρούτο, το οποίο αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για τη μέρα σας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες ,θρεπτικά συστατικά και κάλιο. Είναι, δηλαδή, η απόλυτη τροφή που σας γεμίζει με ενέργεια! Βέβαια, τόσο το εσωτερικό της μπανάνας, όσο και η φλούδα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση δερματολογικών παθήσεων. Το γιαούρτι πάλι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, ενώ ο κουρκουμάς είναι η απόλυτη τροφή για αντιοξειδωτική δράση. Πώς συνδέονται όλα αυτά με μάσκες ομορφιάς; Μπορείτε να τις παρασκευάσετε έυκολα στο σπίτι σας με υλικά που έχετε
ήδη στην κουζίνα!

 

Μάσκα προσώπου με μπανάνα

Υλικά παρασκευής:

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 1 ½ κ.γλ. λάδι καρύδας

Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιείτε την ώριμη μπανάνα με ένα πιρούνι. Προσθέτετετον χυμό λεμονιού και το λάδι καρύδας. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να φανεί σαν πάστα. Αν η πάστα φαίνεται παχιά για
να καλύψετε το πρόσωπό σου με αυτήν, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό. Πριν την εφαρμογή της μάσκας, πλύντε καλά το πρόσωπό σου. Αν έχετε κάποιο απολεπιστικό scrub, χρησιμοποιήστε το. Με αυτό τον τρόπο, θα φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας, κι έτσι τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας θα απορροφηθούν από το δέρμα σας. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας με απαλές κινήσεις. Αφήστε την για 10 με 15 λεπτά. Ήρθε η ώρα να την αφαιρέσετε. Ξεπλύντε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και στεγνώστε το απαλά με μία καθαρή πετσέτα.

Μάσκα αλόης και κουρκουμά, για λάμψη του δέρματος

Για να στοχεύσετε τον αποχρωματισμό του δέρματος, θα θέλετε να δοκιμάσετε έτοιμη αυτήν τη μάσκα κουρκουμά. Η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κουρκουμά, έχει πολλά οφέλη στο δέρμα, από την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών έως τη μείωση της υπερχρωματισμού. Επειδή η αλόη είναι μια θεραπεία για τα σκοτεινά σημεία από μόνη της, η προσθήκη κουρκουμά στο μείγμα μπορεί να δώσει σε αυτή τη μάσκα αρκετή ώθηση για τη λεύκανση του δέρματος. Δεν έχετε κουρκουμά; Τα εσπεριδοειδή μπορούν να βοηθήσουν. Τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσουν στον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος.

Μάσκα με αλόη και γιαούρτι για λείο δέρμα

Έχετε προβιοτικά; Το μικροβίωμα του δέρματος είναι αρκετά σημαντικό, ενώ η επιστήμη φαίνεται πολλά υποσχόμενη για τη μείωση της ακμής και τον σκούρο τόνο του δέρματος. Για περισσότερη ενυδάτωση, συνδυάστε την αλόη με αυτό το κοινό συστατικό της κουζίνας για ορισμένα οφέλη για την υγεία του δέρματος. Αναμίξτε αλόη και γιαούρτι και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αφήστε για 15 λεπτά και είστε έτοιμοι να καταπλήξετε με το δέρμα σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ