JAMA Health Forum: Δυσανάλογα κατανεμημένα κονδύλια για την αντιμετώπιση της COVID-19 σε νοσοκομεία


JAMA Health Forum: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου στο JAMA Health Forum διαπίστωσε ότι τα κονδύλια για την ανακούφιση από την COVID-19 μπορεί να είχαν πάει δυσανάλογα σε νοσοκομεία που ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ό,τι σε νοσοκομεία που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, αν και τα κεφάλαια φαίνεται να είχαν πάει στα νοσοκομεία που θα έχουν τελικά τα περισσότερα κρούσματα COVID-19. Το 2020, το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε τον νόμο περί βοήθειας, ανακούφισης και οικονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό (CARES) για να στηρίξει μια οικονομία αποδυναμωμένη από την πανδημία της COVID-19.

Αυτό το πακέτο τόνωσης των δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβανε 175 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση αύξησης των πληρωμών από τη Medicare σε νοσοκομεία και επαγγελματίες υγείας ως αποζημίωση για δαπάνες που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19 και για χαμένα έσοδα.

Υπήρχε ξεκάθαρα ανάγκη. Ξεκινώντας τουλάχιστον ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, υπήρξε μια απότομη μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ακύρωσης των εκλεκτικών διαδικασιών. Μέρος της μείωσης πιθανότατα προκλήθηκε από τις εντολές παραμονής στο σπίτι και τον φόβο του κοινού για μόλυνση.

Τα έσοδα των νοσοκομείων μειώθηκαν, αφήνοντας πολλά νοσοκομεία σε εξασθενημένη οικονομική κατάσταση. Οι εισαγωγές για ασθένειες εκτός COVID είχαν ανακάμψει μέχρι το καλοκαίρι, αλλά μέχρι εκεί, η πανδημία είχε ξεκινήσει καλά, δημιουργώντας όλεθρο σε μια βιομηχανία που δεν ήταν έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

Ο νόμος CARES (ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ) προοριζόταν να παράσχει κεφάλαια για να βοηθήσει τα νοσοκομεία που επλήγησαν ιδιαίτερα οικονομικά από την πανδημία. Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα νοσοκομεία σε δεινή οικονομική στενότητα και η κατανομή της χρηματοδότησης δεν το έλαβε υπόψη. Τα Κέντρα για τις Υπηρεσίες Medicare & Medicaid χρησιμοποίησαν έναν τύπο για τη διασπορά των κεφαλαίων.

Η διασπορά βασίστηκε στο μερίδιο ενός συγκεκριμένου νοσοκομείου στις πληρωμές αμοιβής για υπηρεσία Medicare το 2019. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χρήση του τύπου για την κατανομή κεφαλαίων μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος τρόπος για να προσδιοριστεί η επιλεξιμότητα ενός συγκεκριμένου νοσοκομείου, επειδή δεν έλαβε υπόψη την οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων ή των ασθενών τους πριν από την πανδημία. Πού πήγαν τα χρήματα;

Μια ομάδα ερευνητών στη RAND Corporation ανέλυσε δεδομένα από το Πληροφοριακό Σύστημα Αναφοράς Κόστους Νοσοκομείου καθώς και οικονομικά δεδομένα, όπως έσοδα νοσοκομείων και λειτουργικά έξοδα. Η χρηματοδότηση για την COVID-19 προήλθε από τα αρχεία πληρωμών του ταμείου βοήθειας CARES Act και τα περιστατικά COVID-19 συγκεντρώθηκαν από τα δεδομένα του CDC. Η τελική ανάλυση περιελάμβανε 952 νοσοκομεία και κάλυψε το 92% της εκταμίευσης των κεφαλαίων του CARES Act στις 22 Οκτωβρίου 2020.

Η ανάλυση έδειξε ότι τα νοσοκομεία που είχαν μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία πριν από την πανδημία λάμβαναν περισσότερη χρηματοδότηση από τον νόμο CARES από νοσοκομεία σε χειρότερη οικονομική κατάσταση. Τα εκπαιδευτικά νοσοκομεία έλαβαν επίσης υψηλά επίπεδα βοήθειας. Τα νοσοκομεία κρίσιμης πρόσβασης και τα αγροτικά νοσοκομεία έλαβαν λιγότερα.

Ωστόσο, τα νοσοκομεία που θα είχαν τελικά περισσότερα κρούσματα COVID-19 έλαβαν υψηλότερα επίπεδα χρηματοδότησης. Στο άρθρο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι «πολλά κρίσιμα νοσοκομεία πρόσβασης και αγροτικά νοσοκομεία αντιμετώπισαν οικονομικές πιέσεις ακόμη και πριν από την πανδημία COVID-19».

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι «δεν αξιολόγησαν άλλες χρηματοδοτήσεις του νόμου CARES που παρέχονται σε αγροτικές εγκαταστάσεις (11,1 δισεκατομμύρια δολάρια) και νοσοκομεία με δίχτυα ασφαλείας (13,1 δισεκατομμύρια δολάρια), τα οποία μπορεί να έχουν ωφελήσει νοσοκομεία με λιγότερους οικονομικούς πόρους.

«Η χρήση μιας πιο διαφοροποιημένης προσέγγισης από την αμοιβή για υπηρεσία του Medicare, όπως με βάση τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του νοσοκομείου ή τα λειτουργικά περιθώρια, μπορεί να έχει διαφορετικούς πόρους», γράφουν οι ερευνητές. Επισημαίνουν ότι μια τέτοια προσέγγιση «πιθανότατα θα καθυστερούσε τη χρηματοδότηση, επειδή οι Αναφορές Κόστους Νοσοκομείου Medicare είναι διαθέσιμες με καθυστέρηση 2 ετών».

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ