Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Στην κορυφή της λίστας εκείνων που δεν συμμορφώνονται με την εντολή του Κονέκτικατ για την COVID-19

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Οι εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό σύστημα του Κονέκτικατ αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο των κρατικών εργαζομένων που δεν έχουν συμμορφωθεί με την εντολή του κυβερνήτη Νεντ Λαμόντ για το εμβόλιο κατά της COVID-19, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από το γραφείο του κυβερνήτη.

Από τους 30.623 κρατικούς υπαλλήλους, 1.482 – περίπου το 5% – δεν έχουν εμβολιαστεί ή υποβληθεί σε εβδομαδιαίες δοκιμές όπως απαιτείται, σύμφωνα με την έκθεση. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 483 εργαζόμενοι στο κρατικό τμήμα διόρθωσης, το οποίο έχει περίπου 5.400 υπαλλήλους. Το γραφείο του κυβερνήτη είχε δώσει στους εργαζόμενους προθεσμία μέχρι τις 4 Οκτωβρίου για να συμμορφωθούν με την εντολή. Όμως το κράτος έχει μέχρι στιγμής απολύσει μόλις 22 εργαζόμενους και έχει θέσει επιπλέον 29 σε άδεια άνευ αποδοχών.

Αξιωματούχοι είπαν ότι βρίσκονται σε διαδικασία αναστολής ή απόλυσης επιπλέον 70 εργαζομένων. «Η πλειονότητα των εργαζομένων που επί του παρόντος δεν συμμορφώνονται εργάζονται με το κράτος για να συμμορφωθούν και προβλέπουν ότι θα συμμορφωθούν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Lamont, Ντέιβιντ Μπέντναρζ.

Το Τμήμα Διόρθωσης και το σωματείο που εκπροσωπεί τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό του Fox News. Το τμήμα επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι έχει δει μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε πολλές φυλακές, όπως το Σωφρονιστικό Κέντρο Χάρτφορντ, το Σωφρονιστικό Κέντρο του Νιού Χέιβεν και το Σωφρονιστικό Κέντρο Καρλ Ρόμπινσον.

Ο εκπρόσωπος Andrius Banevicius είπε ότι οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν κρατούμενους που είναι ασυμπτωματικοί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 72 κρατούμενοι και 56 μέλη προσωπικού που νοσηλεύονται για συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος.

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους. Το τμήμα έχει αναστείλει τις προσωπικές κοινωνικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του Χάρτφορντ ως αποτέλεσμα και αντ’ αυτού βασίζεται σε εικονικές συνομιλίες, είπε.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ