Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, μολότοφ και προσαγωγές στο κέντρο της πόλης (vid)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που αντιδρούν για όλα όσα συνέβησαν στο Πέραμα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών.

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή όσα συνέβησαν στο Πέραμα και προκάλεσαν τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν -ύστερα από κάλεσμα- τα άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στην οδό Εγνατία όπου περικυκλώθηκαν στο ύψος της οδού Σωκράτους από δυνάμεις των ματ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη διάρκεια της διαδρομής ωστόσο, προκάλεσαν φθορές και σε άλλες τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ αυτήν την ώρα τα άτομα έχουν διαφύγει στα στενά πάνω από την Εγνατία.

Το κάλεσμα δόθηκε για τις 11 στην Καμάρα και αυτή την ώρα η πορεία κινείται επί της Αλεξάνδρου Σβώλου αφού πρώτα ακολούθησε την κάθοδο της Δημητρίου Γούναρη.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και κατά της αστυνομίας, ενώ στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ειδικότερα μετά τα όσα συνέβησαν χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε ως κάλεσμα της συγκέντρωσης, αναφέρονται τα εξής: «Οποιοσδήποτε δε σταματάει στο σήμα τους μπορεί να βρεθεί νεκρός. Το περιστατικό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι καταδιωκόμενοι ήταν 16χρονα παιδιά και τα παιδιά ήταν ΆΟΠΛΑ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ