Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης έναντι της λοίμωξης παράδειγμα για σχολεία

Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ημερών της κατασκήνωσης, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές εξετάστηκαν πολλές φορές Η εφαρμογή πολλαπλών στρατηγικών απέτρεψε σχεδόν τη μηδενική μετάδοση της COVID-19 μεταξύ 7.173 κατασκηνωτών και μελών του προσωπικού που παρακολούθησαν εννέα κατασκηνώσεις στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, εννέα συνδεδεμένες κατασκηνώσεις συνεργάστηκαν με το CDC, την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, την Αμερικανική Ένωση Κατασκηνώσεων καθώς και με κρατικά και τοπικά τμήματα για να σχεδιάσουν πρωτόκολλα ειδικά για τον δικό τους ιστότοπο.

Κάθε κατασκήνωση συνιστούσε εμβολιασμούς για όσους ήταν επιλέξιμοι, αλλά το 30% των συμμετεχόντων δεν ήταν επιλέξιμοι επειδή ήταν κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Και οι εννέα κατασκηνώσεις απαιτούσαν από τα μέλη του προσωπικού και τους κατασκηνωτές να καλυφθούν και να απομακρυνθούν σωματικά από οποιονδήποτε εκτός της στενής οικογένειάς τους για σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την άφιξη.

Οι συμμετέχοντες συμβουλεύτηκαν έντονα να καλύψουν το πρόσωπό τους με μάσκα και να ασκήσουν σωματική απόσταση όταν ταξίδευαν στην κατασκήνωση, ενώ οι κατασκηνωτές έπρεπε να υποβάλουν τουλάχιστον ένα αρνητικό τεστ COVID-19 εντός 72 ωρών από την άφιξή τους στην κατασκήνωση, σύμφωνα με τη μελέτη.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ημερών της κατασκήνωσής τους, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές εξετάστηκαν πολλές φορές για να αποκλειστεί η COVID-19, σημείωσαν οι ερευνητές.

Την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν οδηγίες λέγοντας ότι τα παιδιά στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις μπορούν να παραλείψουν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Τα παιδιά που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα θα πρέπει να φορούν μάσκες έξω όταν βρίσκονται σε πλήθη ή σε στενή επαφή με άλλους – και όταν είναι μέσα, και τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, λέει το CDC.

Τα μέλη του προσωπικού και οι κατασκηνωτές ήταν οργανωμένοι σε λοβούς: κάθε λοβός ήταν η ίδια καμπίνα όπου οι κάτοικοι αλληλεπιδρούσαν με τα άλλα μέλη τους χωρίς μάσκες ή φυσικές αποστάσεις, αλλά τελικά τα στρατόπεδα συγχωνεύτηκαν σε μεγαλύτερους λοβούς, όπου ένας λοβός εξελίχθηκε σε πολλαπλές καμπίνες.

Οι κατασκηνώσεις μεγιστοποίησαν σκόπιμα τις υπαίθριες δραστηριότητες για να περιορίσουν τη μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους, τις κλιμακωτές ώρες γευμάτων και χώρισαν τους κατασκηνωτές για φαγητό είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Η κλινική περίθαλψη, η κλήση ασθενών και η χορήγηση φαρμάκων ήταν επίσης κλιμακωτές. Οι ερευνητές βρήκαν ότι 21 άτομα βρέθηκαν θετικά από πάνω από 38.000 τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά 15 είχαν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Εντοπίστηκαν τρεις επιπλέον συμπτωματικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα θετικές περιπτώσεις και στις εννέα θέσεις χωρίς καμία δευτερογενή μετάδοση.

Αυτή η μελέτη έχει δύο σημαντικούς περιορισμούς: τα αρνητικά αποτελέσματα των δοκιμών που ήταν συμπτωματικά δεν τεκμηριώνονταν πάντα λόγω των προκλήσεων στελέχωσης στο ιατρείο.

Ο δεύτερος περιορισμός ήταν τα ελλιπή δεδομένα εμβολιασμού επειδή ένα στρατόπεδο δεν συγκέντρωσε την κατάσταση των διακοπών μεταξύ των κατασκηνωτών, οδηγώντας σε μια υποτίμηση του συνολικού ποσοστού εμβολιασμού.

Η επικεφαλής επιστήμονας υγείας της έκθεσης, Dr. Sarah Lee, επικεφαλής της ομάδας του Healthy Schools Branch, Division of Population Health στο CDC, έγραψε πρόσφατα στο Fox News:

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Επιπλέον, με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ του κατάλληλου προσωπικού και των κατασκηνωτών, αυτές οι κατασκηνώσεις ήταν καλά προετοιμασμένες για την πρόληψη της COVID- 19.”

Η έρευνα σημείωσε ότι τα σχολεία και άλλα παρόμοια προγράμματα που σχετίζονται με τη νεολαία μπορεί να εφαρμόσουν παρόμοιες στρατηγικές για την πρόληψη της μετάδοσης της COVID-19.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ