Ενοίκιο υγεία: Πώς σχετίζεται η ποιότητα ζωής και το επίπεδο υγείας σας με το σπίτι που νοικιάζετε;


Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους για την υγεία, όπως το κάπνισμα, το ποτό και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Τι γίνεται όμως με την ενοικίαση; Έως και 1 εκατομμύριο Αυστραλοί ζουν σε σπίτια που είναι επιβλαβή για την υγεία τους. Έγινε πολλή δουλειά στην προσπάθεια να καταλάβουμε ποια είναι τα μονοπάτια μεταξύ της ζωής σε ανθυγιεινή κατοικία και των επιπτώσεων στην υγεία. Ορισμένα από τα επιβλαβή για την υγεία προβλήματα που βρέθηκαν στα σπίτια περιλαμβάνουν υγρασία και μούχλα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν έως και το ένα τέταρτο των κατοικιών στην Αυστραλία.

Το μεγάλο πρόβλημα της Αυστραλίας με την στέγαση

Γνωρίζουμε ότι η διαβίωση σε κρύες κατοικίες για ένα χρονικό διάστημα έχει επίδραση στην αναπνευστική υγεία των ανθρώπων, στην ψυχική τους υγεία και στις καρδιαγγειακές παθήσεις και γνωρίζουμε ότι όλα αυτά συνεισφέρουν σημαντικά στο βάρος των ασθενειών στην Αυστραλία. Ένα σπίτι δεν είναι απλώς μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας. Είναι το καταφύγιό σας όπου νιώθετε ασφαλής. Αρκετοί ασθενείς με χρόνιο άσθμα ζουν με μούχλα στα σπίτια τους και δεν είναι μια ασήμαντη ασθένεια. Είναι μια ασθένεια που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα των τελευταίων ετών όξυναν την κατάσταση και επέφεραν δυσχερέστερες συνθήκες διαβίωσης. Με την συνεχιζόμενη πανδημία, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται. Γι’ αυτό και αναγκάστηκαν να κάνουν εκπτώσεις ως προς το μέρος που ζουν. Επίσης, ο φόβος για την εξάπλωση του κορωνοϊού οδήγησε πολλές φορές σε αμέλεια των εργασιών ανακαίνισης και επιδιόρθωσης.

Μέθοδοι πρόληψης & βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης

Το να ζείτε σε ένα σπίτι που ανησυχείτε μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Ο καλός αερισμός δεν είναι απλώς η πρόληψη της μούχλας, αλλά γίνεται ένας τρόπος αντιμετώπισης της COVID-19. Επίσης, μετά τη διαπίστωση ενός προβλήματος με σημαντικές αρνητικές συνέπειες, όπως η μούχλα, είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση. Σε όλη την Αυστραλία οι Αρχές έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν διαρθρωτικά προβλήματα που σχετίζονται με την αγορά στέγης της Αυστραλίας. Μεταξύ άλλων ευθύνονται για  τη βελτίωση των ελάχιστων προτύπων για τη στέγαση και τη βελτίωση των κωδίκων δόμησης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ