Οργάνωση Κυριακή: 8 Κυριακάτικες συνήθειες για μια εβδομάδα χωρίς άγχος


Ξεκινάει η εβδομάδα σου και νομίζεις ότι δεν προλαβαίνεις να τα βγάλεις πέρα; Νιώθεις ότι οι υποχρεώσεις σου μένουν πίσω και το άγχος σε κυριεύει; Είναι συναισθήματα που όλοι τα βιώνουμε όταν το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο. Νιώθουμε ότι ο χρόνος μάς πιέζει και προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα γρήγορα. Όλα αυτά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που μας εκφράζει. Βέβαια, είναι δύσκολο να προβλέψεις κάθε στιγμή της ημέρας. Γι’ αυτό μπορείς να προετοιμαστείς για τα πράγματα που ξέρεις ότι θα συμβούν. Επομένως, μπορείς εύκολα να ξεπεράσεις το άγχος σου, εφαρμόζοντας 8 έξυπνες συνήθειες τις Κυριακές.

Οργανώσου για πιο ξένοιαστες εβδομάδες μπροστά σου

1. Προγραμμάτισε την εβδομάδα σου: Γράψε στο πλάνο σου τα διάφορα ραντεβού που μπορεί να έχεις (π.χ. οφθαλμίατρος κ.λπ). Επίσης, πρόσθεσε τους ημερήσιους στόχους που θα βελτιώσουν την υγεία σου, όπως να πίνεις πιο πολύ νερό, να κοιμηθείς περισσότερο κ. λπ.
2. Καθάρισε την τσάντα σου: Μέσα στην εβδομάδα, σίγουρα γεμίζεις την τσάντα σου με σκουπιδάκια ή μικρά χαρτάκια τα οποία μετά τα ξεχνάς εκεί μέσα. Μαζεύοντάς τα, θα δεις ότι σου βάραιναν την τσάντα αδίκως και, τώρα, τα πράγματά σου μπορείς να τα βρεις πιο εύκολα!
3. Προετοίμασε τα γεύματα της εβδομάδας σου: Αν δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα, μπορείς να φτιάξεις τα γεύματά σου από το Σαββατοκύριακο. Έτσι, θα καταφέρνεις να τρως πάντα υγιεινά φαγητά και δεν θα χρειάζεται να καταλήγεις στα street foods.
4. Καθάρισε το σπίτι: Τακτοποίησε τα πράγματα που χρησιμοποίησες την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεσκόνισε, σκούπισε, σφουγγάρισε και η καινούργια σου εβδομάδα θα με πιο θετική διάθεση.

 

5. Βάλε πλυντήριο: Το πλυντήριο είναι μία διαδικασία που πολλοί άνθρωποικαταλήγουν να μισούν. Ωστόσο, είναι αναγκαία! Μπορείς, λοιπόν, να βάλεις ένα πλυντήριο μετά το καθάρισμα του σπιτιού. Όταν τα ρούχα σου βγουν από το καλάθι, θα συνειδητοποιήσεις πόσο όμορφα μυρίζουν και εκείνα, αλλά, και το σπίτι σου.
6. Βρες τα ρούχα που θα φορέσεις την εβδομάδα που έρχεται: Αυτή η τακτική θα σε βοηθήσει, ειλικρινά! Βρες τι θα φορέσεις από τη Κυριακή, κι έτσι ένα μεγάλο πρωινό πρόβλημα θα φύγει από το μυαλό σου.
7. Τσέκαρε τον τραπεζικό λογαριασμό σου: Ελέγχοντας τον λογαριασμό σου, μπορείς να δεις πόσα ξόδεψες την εβδομάδα που πέρασε και να προγραμματίσεις τα έξοδά σου για την επόμενη.
8. Φρόντισε τον εαυτό σου και την επιδερμίδα σου: Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου. Μπορείς να πας για περπάτημα ή να δεις τους φίλους σου ή να χαλαρώσεις στο σπίτι φτιάχνοντας μία μάσκα προσώπου!

Προσπάθησε να βάλεις στην καθημερινότητά σου κάποιες από αυτές τις συνήθειες και θα δεις πως η ζωή σου θα αλλάξει!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ