Υστερεκτομή vNOTES: Μια νέα τεχνολογία προσφέρει λιγότερες ουλές από την παραδοσιακή επέμβαση

Περίπου 30.000 γυναίκες υποβάλλονται σε υστερεκτομή στην Αυστραλία κάθε χρόνο, ενώ τα νούμερα είναι αντίστοιχα σε παγκόσμια κλίμακα. Υστερεκτομή είναι η χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται από την ασθενή η μήτρα. Είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση και πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, καθώς και άλλων γυναικολογικών παθήσεων. Το vNOTES είναι μια σχετικά νέα διαδικασία που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο και τώρα στην Αυστραλία. Η χειρουργική επέμβαση έχει σχεδιαστεί για να μην αφήνει ορατές ουλές και να βοηθά τον ασθενή να αναρρώσει πιο γρήγορα. Διαφέρει από την παραδοσιακή υστερεκτομή. Πρόκειται για έναν νέο τύπο επέμβασης που ονομάζεται vNOTES και έχει ως στόχο να είναι λιγότερο επεμβατικός.

Λεπτομέρειες για το νέο τύπο επέμβασης

Η Kate Walsh είναι γυναικολόγος στην Αδελαΐδα που εκτελεί χειρουργική επέμβαση vNOTES. “Δεν κάνουμε κοψίματα στην κοιλιά και κάνουμε τα πάντα μέσω του κόλπου… Βάζουμε μια αεροστεγή συσκευή που δημιουργεί μια σφραγίδα που μας επιτρέπει να ανατινάξουμε την κοιλιά. Αυτό μας επιτρέπει να βλέπουμε και να βλέπουμε τις δομές που θέλουμε να κόψουμε και πρέπει να αφαιρεθούν”. Αυτά ανέφερε η Δρ. Walsh σε σχέση με τη διαδικασία. Η επέμβαση έχει σχεδιαστεί για να εκτελείται πιο γρήγορα, να μην αφήνει ορατές ουλές και να βοηθά τον ασθενή να αναρρώσει πιο γρήγορα.

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αυστραλίας Stephen Wade είπε ότι η χειρουργική επέμβαση έφερε καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία. Μειώνει το χρόνο αποθεραπείας κατά το ήμισυ, μειώνει τον χρόνο εκλεκτικής χειρουργικής κατά 40 λεπτά – αυτό είναι υπέροχο για τους ασθενείς, είναι υπέροχο για το νοσοκομείο. Η καινοτόμος χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται σε άλλα μέρη του κόσμου και αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στην Αυστραλία. Το Βέλγιο ήταν πιθανώς ο ηγέτης στη χειρουργική επέμβαση vNOTES και έχει υιοθετηθεί σε όλο τον κόσμο.

Είναι θέμα ταμπού η υγεία των γυναικών ακόμη και σήμερα;

Ευτυχώς, στις μέρες μας οι γυναίκες μιλούν ολοένα περισσότερο για τους αγώνες τους με τις βαριές περιόδους και τον πόνο που μπορούν αυτές να προκαλέσουν. Τώρα συνειδητοποιείται από ένα ευρύτερο κομμάτι του κόσμου ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα απαράδεκτο. Οι μέρες που συμβούλευαν τις γυναίκες να υποφέρουν σιωπηλά και να συνεχίσουν με την περίοδο υποφέροντας έχουν περάσει και δεν ξαναγυρίζουν. Τώρα υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για τις γυναίκες, είτε ο πόνος της περιόδου είναι το μόνο σύμπτωμα είτε όχι. Μάλιστα αυτές οι επιλογές γίνονται καλύτερες και λιγότερο επεμβατικές και τις αφήνουν να συνεχίσουν τη δυνατή, ολοκληρωμένη και επιτυχημένη ζωή τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here