Καιρός: Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας


Καιρός: Μεταβολή του καιρού σήμερα Κυριακή 24 Οκτωβρίου με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας

Κακοκαιρία με βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες και στην Κρήτη είναι προ των πυλών και αναμένεται να ξεσπάσει από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και ενδεχομένως στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη, όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες.

Παράλληλα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ το ανατολικό ρεύμα στο Ιόνιο θα παρουσιάσει σταδιακά σημαντική ενίσχυση, φτάνοντας στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα από την (ΕΜΥ)

Τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια- παραθαλάσσια, κυρίως στο Ιόνιο ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία έως 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου πιθανώς να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ