Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα αναπτυχθούν στο Σασκάτσουαν για την καταπολέμηση του 4ου κύματος της COVID-19


Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις: Μέλη των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων (CAF) θα αναπτυχθούν στο Saskatchewan για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του τέταρτου κύματος COVID-19 της επαρχίας. Μέλη των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων CAF δήλωσαν το Σάββατο ότι έως και έξι νοσηλευτές εντατικής θεραπείας θα αναπτυχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην επαρχία και ότι θα «παρέχουν αεροϊατρική μεταφορά» για τις μεταφορές ασθενών εντός και εκτός του Σασκάτσουαν. «Αναμένουμε να υποστηρίξουμε την επαρχία μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, αλλά είμαστε έτοιμοι να το παρατείνουμε εάν χρειαστεί», ανέφεραν τα Μέλη των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων CAF.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και Ετοιμότητας Έκτακτης Ανάγκης, Μπιλ Μπλερ, ανέφερε στο Twitter ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε «ένα αίτημα για ομοσπονδιακή βοήθεια για την υποστήριξη του λαού του Σασκάτσουαν» και ότι «θα έχουμε περισσότερα να πούμε για την κατάσταση στο Σασκάτσουαν σύντομα».

Η επαρχία υπέβαλε το επίσημο αίτημά της για ομοσπονδιακή βοήθεια την περασμένη Δευτέρα, δήλωσε στο CBC News εκπρόσωπος της Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά το Σάββατο, προσθέτοντας ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο για να εντοπιστούν οι πόροι που χρειάζονται.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οκτώ νοσοκόμες εντατικής θεραπείας των Μελών των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων CAF άρχισαν να εργάζονται σε νοσοκομείο του Έντμοντον αφού η κυβέρνηση της Αλμπέρτα ζήτησε επίσης βοήθεια.

Το Σασκάτσουαν ανέφερε 231 νέα κρούσματα και πέντε επιπλέον θανάτους το Σάββατο. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, έως τρεις ασθενείς της μονάδας εντατικής θεραπείας την ημέρα θα μεταφέρονται από το Σασκατσουάν στα νοσοκομεία του Οντάριο. Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ήδη μεταφερθεί επτά. Η Αρχή Υγείας του Σασκάτσουαν δήλωσε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να ενεργοποιήσει το επόμενο στάδιο του σχεδίου διαλογής της, καθώς οι νοσηλείες λόγω COVID-19 συνεχίζουν να κατακλύζουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Το Σασκάτσουαν έχει ήδη στείλει έξι ασθενείς ΜΕΘ στο Οντάριο και αναμένονται περισσότερες μεταφορές αυτό το Σαββατοκύριακο για να προσπαθήσουν να ελαφρύνουν το βάρος στα νοσοκομεία. Αλλά οι γιατροί λένε ότι οι περιορισμοί για την COVID-19 είναι απαραίτητοι καθώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πλησιάζει την κατάρρευση.

Ο Ντέρεκ Μίλερ, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης της αρχής, είπε ότι μια επιτροπή αποτελούμενη από γιατρούς και ηθικολόγους πρόκειται να προετοιμάσει μια επίσημη σύσταση για τη μετάβαση στο δεύτερο στάδιο της διαλογής.

Η επαρχία λειτουργεί στο πρώτο στάδιο εδώ και αρκετούς μήνες, το οποίο περιλαμβάνει την ακύρωση χειρουργικών επεμβάσεων για την απελευθέρωση χώρου κρεβατιών και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να επικεντρωθούν στα κρούσματα COVID-19.

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα.

«Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ