Δακτύλιος 2021: Σήμερα τίθεται σε ισχύ ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας


Από σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 τίθεται και πάλι σε ισχύ ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύει έως και τις 22 Ιουλίου 2022. Στο κέντρο της Αθήνας λοιπόν πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται πως είχε καταργηθεί ο δακτύλιος λόγω της πανδημίας, επειδή η κυκλοφορία ήταν σαφώς μικρότερη και υπήρχε ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού μέσω των ΜΜΜ. Αν και ακόμη υπάρχουν προβλήματα και διαμαρτυρίες ως προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εντούτοις ο δακτύλιος είναι επιβεβλημένος για την αποσυμφόρηση στο κέντρο της πόλης.

Δακτύλιος 2021: Ποιες ημέρες αφορά η εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων;

Από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη ο δακτύλιος εφαρμόζεται από τις 07.00 το πρωί έως και τις 20.00 το βράδυ. Αντίστοιχα, την Παρασκευή η κυκλοφορία περιορίζεται από τις 07.00 το πρωί μέχρι και τις 15.00 το μεσημέρι. Τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο, η κυκλοφορία είναι ελεύθερη. Αν αναρωτιέστε ποιες οδοί περικλείουν τον δακτύλιο, αυτές είναι οι εξής:

“Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας”

Όπως ίσχυε και παλαιότερα, κατά τις μονές ημέρες επιτρέπεται η κυκλοφορία στα οχήματα που τελειώνουν σε 1, 3, 5, 7 και 9. Αντίστοιχα, κατά τις ζυγές ημέρες επιτρέπεται η κυκλοφορία στα οχήματα που τελειώνουν οι πινακίδες τους σε 0, 2, 4, 6 και 8. Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι θα χορηγείται Ειδικό Σήμα Κυκλοφορίας Οχήματος για τα αυτοκίνητα χωρίς ρύπους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν αυτό το σήμα μπαίνοντας στο https://daktylios.gov.gr και συμπληρώνοντας τα στοιχεία του οχήματος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ