Θεσσαλονίκη: Τεράστιος συνωστισμός πιστών στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου (vid&pics)


Εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκατοντάδων πιστών, χωρίς, ωστόσο, να τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδει το thesstoday, λίγο πριν τις 11.00 το πρωί εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου συγκεντρώθηκαν για τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας καθώς και των λειψάνων και της εικόνας του Πολιούχου, ξυπνώντας μνήμες από τις περσινές εικόνες που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο της πόλης.

Η λιτανεία πραγματοποιείται φέτος με πομπή προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της Ολύμπου, και αναμένεται να επιστρέψει ξανά στον Άγιο Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι πιστοί αψήφησαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συνωστίζονται, ενώ νωρίτερα ασπάστηκαν τις εικόνες χωρίς να φέρουν την υποχρεωτική μάσκα προστασίας.

Μάλιστα, την στιγμή που ζητήθηκε από την Μητρόπολη να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά μέτρα κατά της covid-19, ούτε οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκα. Τις ιερές εικόνες και τα λείψανα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, ενώ, στην πομπή, συμμετέχουν εκπρόσωποι του κλήρου, η μπάντα της Αστυνομίας και αγήματα του στρατού ξηράς και του ναυτικού. Λίγο πριν τις 11.00, έφτασε στον Άγιο Δημήτριο και ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Μεγάλος συνωστισμός στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου
Μεγάλος συνωστισμός στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίουthesstoday.gr
«Περίπατο» πήγαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη
«Περίπατο» πήγαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκηthesstoday.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ