Φώφη Γεννηματά: Το «αντίο» στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ από ξένους ηγέτες και διεθνείς προσωπικότητες


Ξένοι ηγέτες και διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Νταβίντ Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Είμαι πολύ λυπημένος που πληροφορήθηκα για τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία εξόδου από την πανδημία. Σφοδρή μαχήτρια για την αλληλεγγύη, αφήνει κενό πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της.

Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα:

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους, τα αγαπημένα πρόσωπα και τους πρώην συναδέλφους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη ήταν φίλη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και μία γυναίκα που πάντα με εντυπωσίαζε με την εξυπνάδα, την αξιοπρέπεια και την πολιτική της διορατικότητα. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη της.

Πιέρ Μοσκοβισί, Γάλλος πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αρχηγού του Ελληνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εκτιμούσα αυτή τη δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους».

Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, Eυρωβουλευτής από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE):
Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας από το Κόμμα ΚΙΝΑΛ. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ