Μουλιασμένα αμύγδαλα: Γιατί θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας


Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ζημιά στην κατανάλωση μη μουσκεμένων αμυγδάλων, σε πολλούς αρέσει να ακολουθούν τις συμβουλές των γιαγιάδων τους. Ως εκ τούτου, έχουν μουλιάσει και ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα πριν τα καταναλώσουν. Είναι όμως τα μουσκεμένα αμύγδαλα καλύτερα για τον οργανισμό μας; Προσφέρουν επιπλέον οφέλη για την υγεία; Αξίζουν πραγματικά την ταλαιπωρία; Ναι, τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι καλύτερα από τα ωμά αμύγδαλα και εδώ είναι τέσσερις λόγοι.

Οφέλη από μουλιασμένα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, φωσφόρου και πολλών άλλων. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην απώλεια βάρους, βελτιώνουν την υγεία των οστών, τη διάθεση, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού καταναλώνοντας υψηλότερες ποσότητες φιστικιών, καρυδιών και αμυγδάλων.

Τα αμύγδαλα αυξάνουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Έτσι, αν κατευθύνεστε προς την κουζίνα σας για να πιείτε μερικά αμύγδαλα, μπορείτε να τα μουλιάζετε όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να τα έχετε για περισσότερα οφέλη.

Βελτιώνει την πεπτικότητα

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι ευκολοχώνευτα και καλύτερα από τα ωμά ή καβουρδισμένα αμύγδαλα. Οτιδήποτε μουλιασμένο είναι εύκολο να μασηθεί και πιο μαλακό για να διασπαστεί το πεπτικό σύστημα. Τα οφέλη των αμυγδάλων πολλαπλασιάζονται όταν μουλιάζονται.

Επιπλέον διατροφή

Η διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών των αμυγδάλων βελτιώνεται όταν μουλιάζονται και τα οφέλη των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών ενισχύονται. Το μούλιασμα αφαιρεί επίσης τις ακαθαρσίες που μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Βελτιώνει την απώλεια βάρους

Τα μουλιασμένα αμύγδαλα απελευθερώνουν ένζυμα όπως η λιπάση, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Έτσι, εάν βρίσκεστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, πρέπει να έχετε αμύγδαλα με τα γεύματά σας, το πρωινό ή τα σνακ σας.

Αφαιρεί το φυτικό οξύ

Όταν δεν μουλιάζουμε τα αμύγδαλα, αφαιρείται το φυτικό οξύ σε αυτά, το οποίο τελικά εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Έτσι, τα ωμά αμύγδαλα δεν επιτρέπουν στον ψευδάργυρο και τον σίδηρο σε αυτά να μουλιάσουν σωστά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ