Άγχος Αυτοφροντίδα: Φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση του άγχους [vid]

Ως έναν βαθμό το άγχος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, μια μικρή ποσότητα άγχους κάθε τόσο μπορεί να είναι καλό, καθώς σας βοηθά να έχετε επίγνωση των πιθανών κινδύνων και σας παρακινεί να είστε προετοιμασμένοι για αυτούς. Για πολλούς ανθρώπους, ωστόσο, το άγχος εμφανίζεται πιο συχνά κι άλλοι το βιώνουν σχεδόν κάθε μέρα. Οι αγχώδεις διαταραχές όπως η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, η διαταραχή πανικού ή οι φοβίες μπορούν να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες, την εργασία και την προσωπική τους ζωή. Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι πολύπλευρη. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση στη ψυχοθεραπεία. Ενώ άλλοι επωφελούνται από τη λήψη φαρμάκων, κι άλλοι από τις φυσικές θεραπείες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο κείμενο αυτό.

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

Οι φυσικές θεραπείες για το άγχος είναι αυτές που δεν περιλαμβάνουν συμβατικά φάρμακα (φάρμακα που παίρνετε από γιατρό ή επαγγελματία υγείας), αλλά φυτικά φάρμακα, βότανα, αρωματοθεραπεία και δραστηριότητες που προάγουν τη χαλάρωση. Μερικοί άνθρωποι με άγχος χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες μαζί με συμβατικές θεραπείες για να βρουν ανακούφιση.

Μερικά παραδείγματα φυσικών θεραπειών για το άγχος περιλαμβάνουν:

  • Άσκηση

Η άσκηση δεν είναι μόνο καλή για τη σωματική σας υγεία. είναι επίσης ευεργετική για την ψυχή. Μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους. Όταν είστε φυσικά ενεργοί, το σώμα σας να απελευθερώσει ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες που προάγουν την καλή διάθεση.

  • Φυτικά φάρμακα

Πολλά διαφορετικά βότανα και συμπληρώματα βοτάνων μπορεί να συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους, βοηθώντας σας να χαλαρώσετε και να νιώσετε πιο ήρεμοι. Για παράδειγμα, μελέτες δείχνουν ότι το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει με συμπτώματα γενικευμένης αγχώδους διαταραχής. Μπορείτε να βρείτε πολλά από τα φυσικά συμπληρώματα σε μορφή κάψουλας, ή να τα καταναλώσετε σε μορφή αφεψήματος για να χαλαρώσετε.

  • Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση αιθέριων ελαίων για τη βελτίωση της υγείας και της συνολικής ευεξίας. Πολλές μυρωδιές μπορούν να σας βοηθήσουν να τονώσετε τη διάθεσή σας, να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχυτή, να βάλετε μερικές σταγόνες σε ένα βραχιόλι με χάντρες λάβας ή να αναμίξετε το αγαπημένο σας άρωμα σε ένα λάδι φορέα και να το εφαρμόσετε στον καρπό ή το λαιμό σας. Η λεβάντα είναι ένα παράδειγμα αιθέριου ελαίου με χαλαρωτική και αγχολυτική δράση.

  • Ασκήσεις βαθιάς αναπνοής

Η γρήγορη, ρηχή αναπνοή είναι ένα κοινό σύμπτωμα του άγχους. Η αναπνοή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό, να σας κάνει να αισθάνεστε ζάλη και μπορεί ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο κρίσης πανικού. Η βαθιά αναπνοή περιλαμβάνει τη λήψη εσκεμμένα βαθιών και μετρημένων αναπνοών για την αποκατάσταση των φυσιολογικών αναπνευστικών μοτίβων, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here