Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Τίθεται σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές


Η εκτόξευση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές που αναζητούν τρόπους για την ενίσχυση των δομών υγείας ώστε να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό. Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές θα διαθέσουν κλίνες για την διαχείριση covid περιστατικών. Μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TV100 η κα Γκάγκα σημείωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνδράμει στη διαχείριση της κατάστασης που παραμένει επιβαρυμένη και στην Κεντρική Μακεδονία.

‘Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, κλίνες για τη διαχείριση covid περιστατικών θα διατεθούν από την Αρωγή Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή θα διαθέσει περίπου 200 κρεβάτια για περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό, ενώ στην περιοχή της Λάρισας, ιδιωτική κλινική θα διαθέσει περίπου 60 κλίνες για ασθενείς με covid-19. Παράλληλα, προβλέπεται διάθεση κλινών σε μικρό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού. Πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη φάση υλοποίησης του έκτακτου σχεδίου, θα επιστρατευτεί η παθολογική κλινική του νοσοκομείου και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει επέκταση του σχεδιασμού. Την ίδια ώρα, το ίδιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, προβλέπει την αξιοποίηση κλινών και στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Μίνα Γκάγκα: Προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο ΕΣΥ για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο

Η κα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην κατάσταση στο ΕΣΥ, την πορεία της πανδημίας και τις επιβαρυμένες περιοχές, τον εμβολιασμό των παιδιών καθώς και τον προβληματισμό της για τους αρνητές των διασωληνώσεων. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας γίνεται «προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο». «Για περιστατικά Covid ενισχυόμαστε και από το ιδιωτικό τομέα», προσέθεσε η κα Γκάγκα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ