Βρετανία Σαρκοφαγία: Προκαλεί πληγές με ερυθρά ερεθίσματα και εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο


Βρετανία Σαρκοφαγία: Τα κρούσματα δονοβάνωσης αυξάνονται σταθερά από το 2016. Μια κάποτε σπάνια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που τρώει σάρκα και προκαλεί «κόκκινα έλκη» εξαπλώνεται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έκθεση την Παρασκευή. Οι περιπτώσεις δονοβάνωσης – οι οποίες προκαλούν παχιές πληγές που βλάπτουν τον γεννητικό ιστό – αυξάνονται σταθερά στην περιοχή από το 2016 και τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με στοιχεία και ειδικούς που επικαλείται το Birmingham Live. Μια γυναίκα ασθενής που δεν κατονομάζεται, η οποία ζει στο Σάουθπορτ και είναι μεταξύ 15 και 25 ετών, φέρεται να διαγνώστηκε με δονοβάνωση τους τελευταίους 12 μήνες.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η δονοβάνωση – η οποία προηγουμένως πιστευόταν ότι περιοριζόταν σε μέρη όπως η Ινδία, η Βραζιλία και η Νέα Γουινέα – γίνεται πιο συχνή σε αυτές τις ακτές», είπε ο Δρ Ντάτα, της κλινικής MyHealthCare στο Λονδίνο, στο πρακτορείο. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν 30 κρούσματα σαρκοφαγίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019, αλλά περισσότερες μολύνσεις τα τελευταία δύο χρόνια θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προειδοποίησε. Μια πρόσφατη έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σημειώνει πτώση 42 τοις εκατό στις επισκέψεις στα τμήματα έκτακτης ανάγκης κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Η σαρκοφαγία γενικά μεταδίδεται μέσω του σεξ χωρίς προστασία, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να μεταδοθεί μέσω μη σεξουαλικής επαφής δέρμα με δέρμα και στα νεογέννητα μωρά μέσω της μητέρας τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν “διογκωμένα κόκκινα εξογκώματα”, “κατεστραμμένο δέρμα” και “απώλεια χρώματος των γεννητικών ιστών”, σύμφωνα με το Healthline.com. Η σαρκοφαγία είναι πιο συχνή σε περιοχές της Ινδίας, της Παπούα Νέας Γουινέας, της κεντρικής Αυστραλίας, της Καραϊβικής και της νότιας Αφρικής, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Για τη θεραπεία της νόσου απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ