Επίθεση με βιτριόλι: Με αγορεύσεις συνεχίζεται σήμερα η δίκη – Στην τελική ευθεία για την απόφαση

Με αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ακούσει την απόφαση της Δικαιοσύνης για την ποινική μεταχείριση της γυναίκας που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Άγνωστο παραμένει εάν η κατηγορουμένη Έφη Κακαράντζουλα θα εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ξεκίνησε η αγόρευση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Απόστολου Λύτρα, ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσει.

«Το να είναι κάποιος ένορκος είναι τιμητικό, η ψήφος του μετράει όπως όλων των δικαστών. Ο νομοθέτης θέλησε να εκφράζεται ο λαός. Υπερτερείτε. Η Ιωάννα, γιατί έτσι έχει γίνει γνωστή, είναι ένα κορίτσι γενναίο. Συνεχίζει τη ζωή της, έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Άλλος άνθρωπος στη θέση της ενδεχομένως να έκανε άλλες σκέψεις. Αυτό το κορίτσι έχει αρχίσει και βοηθά πολύ κόσμο» ανέφερε στην αρχή της αγόρευσής του ο Απόστολος Λύτρας απευθυνόμενος στους ενόρκους.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την κατηγορουμένη, ανέφερε: «Η κατηγορουμένη είναι κακή πλευρά της κοινωνίας που δεν πρέπει να υπάρχει ανάμεσα μας. Την κατηγορουμένη την κυρίευσε η ζήλια, η εκδίκηση και ο φθόνος. Είναι ένα άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά. Πίεζε στο τηλέφωνο για οφειλές με το χειρότερο τρόπο. Έχουμε μαρτυρίες για αντικοινωνική συμπεριφορά.Μετά το έγκλημα που έκανε ανέβαινε στο τραπέζι και χόρευε. Σκεφτείτε για πόσο επικίνδυνο άτομο μιλάμε. Αυτό που ήθελε δεν ήταν μόνο να την σκοτώσει, αλλά να την σκοτώσει βασανιστικά. Ήθελε να την βλέπει να πεθαίνει λιώνοντας».

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του κ. Λύτρα, η κατηγορουμένη ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα καθώς δεν ήθελε να τον ακούσει, ενώ σήμερα η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει με την αγόρευση του έτερου συνηγόρου της Ιωάννας και θα ακολουθήσει η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης της Έφης Κακαράντζουλα.

Η εισαγγελική πρόταση «φωτιά»

Με το τέλος των αγορεύσεων, που δεν αποκλείεται να καλύψουν δύο συνεδριάσεις, θα έρθει η ώρα της έκδοσης απόφασης από το Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί είτε να υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα, είτε να προχωρήσει σε διαφορετική απόφαση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης με την αγόρευσή του εξήγησε λεπτομερώς -κυρίως προς τους ενόρκους- τους λόγους που πρέπει η κατηγορουμένη να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια ζητεί. «Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά. Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη σήκωσε το κεφάλι βυθισμένη στις σκέψεις της, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας», είπε ο εισαγγελέας και υπογράμμισε ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την επίθεση αυτή απαριθμώντας τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς λόγους και τρόπους.

Καταλήγοντας ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού η κατηγορουμένη «δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη, ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας». Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί κατά τον εισαγγελέα η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να «εξολοθρεύσει την Ιωάννα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός κλείνοντας την αγόρευσή του, είπε προς το δικαστήριο: «Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here