Καρκίνος Σώμα: Η μυστηριώδης αύξηση βάρους συνδέεται με κακοήθη όγκο του λιπώδους ιστού


Η Amanda Shoultz, 29 ετών, πάλεψε με μυστηριώδη αύξηση βάρους που αργότερα διαγνώστηκε ως τεράστιος όγκος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Η Shoultz παρατήρησε για πρώτη φορά ότι έπαιρνε βάρος στις αρχές του έτους, έτσι άρχισε να κάνει δίαιτα και να γυμνάζεται περισσότερο, αλλά συνέχισε να παίρνει περισσότερο βάρος γύρω από το στομάχι της. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου ελέγχου της τον Φεβρουάριο, αποφάσισε ότι θα έχανε 10 κιλά επειδή, “απλά υπέθεσα ότι ήταν δικό μου λάθος. Ότι είχα κάνει κάτι λάθος”, είπε στην εφημερίδα.

Ο γιατρός της έλεγξε τις συνήθεις εξετάσεις αίματος, αλλά όταν όλα επανήλθαν φυσιολογικά, σκέφτηκε ότι είχε μια αδιάγνωστη τροφική αλλεργία που προκαλούσε υπερβολικό φούσκωμα, οπότε άρχισε να πειραματίζεται με τη διατροφή της, αλλά τίποτα δεν βοήθησε να σταματήσει την αύξηση βάρους, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες που δεν βελτιώθηκε, παραπέμφθηκε σε γαστρεντερολόγο. «Την ώρα που είδα τον γιατρό μου (γαστρεντερολόγο), το στομάχι μου ήταν σκληρό σαν βράχος», θυμάται. «Η μαμά μου είπε ότι θα μπορούσες να με γρονθοκοπήσεις στο στομάχι μου και να σου είχε σπάσει το χέρι που ήταν τόσο σκληρό». Ο γιατρός έκανε αμέσως μια πλήρη εξέταση, συμπεριλαμβανομένης μιας αξονικής τομογραφίας, η οποία αποκάλυψε έναν όγκο σχεδόν 13 ιντσών, 17 κιλών στην κοιλιά της, που ονομάζεται λιποσάρκωμα και επίσης τυλίχθηκε γύρω από το δεξιό νεφρό και τα επινεφρίδια.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, μαζί με το δεξί νεφρό και μέρος του επινεφριδίου της, αλλά επειδή δεν είχε εξαπλωθεί πουθενά αλλού, δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία, σύμφωνα με την αναφορά. Δεν ένιωθε πολύ πόνο, εκτός από την ενόχληση της αύξησης του σωματικού βάρους, η οποία είναι χαρακτηριστική της πρώιμης εμφάνισης του καρκίνου.

Το λιποσάρκωμα είναι ένας κακοήθης όγκος του λιπώδους ιστού που μπορεί να ξεκινήσει οπουδήποτε στο σώμα, αλλά πιο συχνά ξεκινά από τον μηρό, πίσω από το γόνατο ή πίσω από την κοιλιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Μοιράστηκε την ιστορία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εμπνεύσει τους ασθενείς να ακολουθήσουν κυριολεκτικά το έντερό τους.

«Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί πάντα δυσκολευόμουν να πάρω βάρος», είπε η Shoultz. «Όταν γινόμουν τόσο μεγάλη στην κοιλιά μου και δεν μπορούσα να το ελέγξω, τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά». «Το κηρύττουμε στο νοσοκομείο, μην πεθάνετε από αμφιβολία», σημείωσε. “Κανείς άλλος δεν θα χρειαστεί να παλέψει για εσάς, γι’ αυτό παλέψτε για τον εαυτό σας και βρείτε μια ομάδα φροντίδας που θα φροντίσει για εσάς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ