Πανδημία Κίνα: Θα χορηγήσει εμβόλιο για την COVID σε παιδιά ηλικίας 3 ετών


Πανδημία Κίνα: Ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις που απαιτούσαν τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών να εμβολιαστούν Ο πρώην εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτάγκους λέει στο «Fox & Friends Weekend» ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν έχει αναλάβει ποτέ την ευθύνη για την παγκόσμια πανδημία. Παιδιά ηλικίας 3 ετών θα αρχίσουν να λαμβάνουν εμβόλια για την COVID-19 στην Κίνα, όπου το 76% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και οι αρχές διατηρούν πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι των επιδημιών.

Οι τοπικές κυβερνήσεις σε επίπεδο πόλεων και επαρχιών σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες εξέδωσαν ειδοποιήσεις τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνοντας ότι τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών θα πρέπει να κάνουν τον εμβολιασμό τους.

Η επέκταση της εκστρατείας εμβολιασμού έρχεται καθώς τμήματα της Κίνας λαμβάνουν νέα μέτρα καταστολής για να προσπαθήσουν να εξαλείψουν μικρές εστίες.

Το Gansu, μια βορειοδυτική επαρχία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έκλεισε όλους τους τουριστικούς χώρους τη Δευτέρα, αφού εντόπισε νέα κρούσματα COVID-19.

Οι κάτοικοι σε περιοχές της Εσωτερικής Μογγολίας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους λόγω της επιδημίας εκεί. Γυναίκες που φορούν μάσκες προσώπου για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης των παραλλαγών του κορωνοϊού που περνούν από τους κατοίκους με μάσκα, παρατάχθηκαν για να λάβουν ενισχυτικά πλάνα κατά της COVID-19 σε χώρο εμβολιασμών στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε ότι 35 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, τέσσερα από αυτά στο Γκανσού.

Άλλα 19 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, ενώ άλλα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Η Κίνα έχει εφαρμόσει lockdown, καραντίνες και υποχρεωτικές δοκιμές για τον ιό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και έχει εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα τοπικής μόλυνσης, ενώ έχει εμβολιάσει πλήρως 1,07 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πληθυσμό των 1,4 δισεκατομμυρίων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση ανησυχεί για την εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα από τους ταξιδιώτες και για την ύπαρξη ενός σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμένου κοινού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου τον Φεβρουάριο. Οι θεατές στο εξωτερικό έχουν ήδη αποκλειστεί από τους Αγώνες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραμείνουν σε μια φούσκα που τους χωρίζει από τους ανθρώπους έξω.

Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια της Κίνας, από τη Sinopharm και τη Sinovac, έχουν δείξει αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και μετάδοσης του ιού, με βάση δημόσια δεδομένα. Αλλά η προστασία που προσφέρουν από την παραλλαγή δέλτα δεν έχει απαντηθεί οριστικά, αν και οι αξιωματούχοι λένε ότι παραμένουν προστατευτικοί.

Οι κάτοικοι που φορούν μάσκες προσώπου για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού συγκεντρώνονται σε χώρο εμβολιασμού καθώς περιμένουν να λάβουν ενισχυτικά πλάνα κατά της COVID-19 στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

Οι επαρχίες Χουμπέι, Φουτζιάν και Χαϊνάν εξέδωσαν όλες ειδοποιήσεις επαρχιακού επιπέδου που ειδοποιούσαν νέες απαιτήσεις εμβολιασμού, ενώ μεμονωμένες πόλεις στην επαρχία Ζετζιάνγκ και την επαρχία Χουνάν έχουν επίσης εκδώσει παρόμοιες ανακοινώσεις.

Η Κίνα τον Ιούνιο είχε εγκρίνει δύο εμβόλια-το Sinopharm από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου και το Sinovac-για παιδιά ηλικίας 3-17 ετών, αλλά έχει εμβολιάσει μόνο εκείνα των 12 ετών και άνω.

Τον Αύγουστο, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν ένα άλλο, το Sinopharm’s από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Γουχάν. Αφού τα εμβόλια έλαβαν εγχώρια έγκριση για παιδιά στην Κίνα, οι ξένες κυβερνήσεις άρχισαν να δίνουν τα εμβόλια σε παιδιά στις χώρες τους. Η Καμπότζη χρησιμοποιεί τόσο τις βολές του Sinovac όσο και του Sinopharm σε παιδιά 6-11 ετών.

Οι ρυθμιστικές αρχές στη Χιλή ενέκριναν το Sinovac για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών. Στην Αργεντινή, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο Sinopharm για παιδιά ηλικίας από 3 ετών.

Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες έμειναν έξω από τον αγώνα για να λάβουν εμβόλια από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Pfizer και η Moderna και αγόρασαν κινεζικά εμβόλια.

Η Κίνα έχει στείλει περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της. Ακόμη και με την ευρεία οικιακή και παγκόσμια χρήση, δεν είναι κάθε γονέας καθησυχασμένος για το εμβόλιο, επικαλούμενος λιγότερα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για τα εμβόλια. Η Wang Lu, η οποία ζει στη νότια πόλη Fuzhou στην επαρχία Fujian, είπε ότι δεν βιάζεται ιδιαίτερα να εμβολιάσει τον 3χρονο γιο της. «Απλώς δεν είμαι πολύ βέβαιη σχετικά με το προφίλ ασφάλειας του εμβολίου, επομένως δεν θέλω πραγματικά να τον εμβολιάσω, τουλάχιστον δεν θέλω να είμαι η πρώτη», είπε η Wang.

Το Sinovac ξεκίνησε μια δοκιμή αποτελεσματικότητας με 14.000 παιδιά συμμετέχοντα σε πολλές χώρες τον Σεπτέμβριο. Η έγκρισή του στην Κίνα βασίστηκε σε μικρότερες δοκιμές φάσης 1 και φάσης 2.

Η βολή Beijing της Sinopharm εγκρίθηκε επίσης με βάση μικρότερες δοκιμές φάσης 1 και φάσης 2. Αυτά δημοσιεύτηκαν αργότερα σε περιοδικά με κριτές. Άλλοι γονείς είπαν ότι δεν ανησυχούσαν, δεδομένου ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι είχαν ήδη πάρει τον εμβολιασμό. Αυτή η φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua δείχνει μια εναέρια άποψη κατοίκων που βρίσκονται στην ουρά για να λάβουν μια μπατονέτα για το τεστ κορωνοϊού κατά τη διάρκεια μαζικών δοκιμών στην περιοχή Xingqing του Yinchuan στην αυτόνομη περιοχή Ningxia Hui της βορειοδυτικής Κίνας το Σάββατο.

Η Γου Κονγκ, μητέρα ενός 7χρονου, είπε ότι το σχολείο της κόρης της στη Σαγκάη δεν τους είχε ειδοποιήσει ακόμη για τυχόν εμβολιασμούς. «Νομίζω ότι αυτό δεν είναι πολύ διαφορετικό από το εμβόλιο της γρίπης, έχουν ήδη εμβολιαστεί τόσοι πολλοί άνθρωποι, οπότε δεν έχω πάρα πολλές ανησυχίες», είπε η Wu.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ