Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Βόρεια Ελλάδα – Σε «ασφυξία» τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα με 2.400 covid ασθενείς  


Σε ύψιστη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές ενόψει των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα όπου η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ήδη, μετά την Ημαθία και την Πιερία, αποφασίστηκε και για την Πέλλα να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνει σχεδόν το 38% των covid ασθενών στα νοσοκομεία της. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας έχει έχει εκπονήσει Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την επιδημία στο ΕΣΥ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η ενεργοποίηση του Σχεδίου ήταν και το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την αναπληρώτρια υπουργού Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα. Μάλιστα, η υπουργός μεταβαίνει σήμερα στους επιβαρυμένους νομούς της περιοχής, όπου θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία και θα ελέγξει πως υλοποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο.

O σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει ενίσχυση των νοσηλευτικών δομών της Θεσσαλονίκης, με παραχώρηση απλών κλινών για νοσηλεία covid ασθενών από το «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος». Επίσης, δρομολογήθηκε η παραχώρηση 100 κλινών από την ιδιωτική μονάδα υγείας «Αρωγή» για ασθενείς με ήπια λοίμωξη. Παράλληλα, εξετάζεται ένα μικρό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης να γίνει αποκλειστικά για ασθενείς που νοσούν με covid.

Σημειώνεται πως το περασμένο 24ωρο στα νοσοκομεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περριφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 743 ασθενείς σε απλές κλίνες covid και 131 σε ΜΕΘ. Συνολικά, χθες νοσηλεύονταν σχεδόν 2.400 covid ασθενείς στα νοσοκομεία. Από αυτούς οι 609 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), από τους οποίους οι 354 διασωληνωμένοι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ