Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας είναι «ψυχοπαθής και δολοφόνος» – Αποκαλύψεις-φωτιά απο πρώην κατάσκοπο


Συγκλονιστικές καταγγελίες για τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας κάνει ένας πρώην κατάσκοπος της χώρας, χαρακτηρίζοντας τον αδίστακτο, ψυχοπαθή δολοφόνο που προσπάθησε μεταξύ άλλων να τον δολοφονήσει όταν ζούσε εξόριστος στον Καναδά.

Ο Σαάντ Αλτζάμπρι, κορυφαίος κατάσκοπος κάποτε της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλητής μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών του πετρελαιοπαραγωγού και των δυτικών κυβερνήσεων, ισχυρίστηκε ότι στοχοποιήθηκε αφότου έφυγε από τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας το 2017 από τον πρίγκιπα διάδοχο.

Ο Αλτζάμπρι έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και την εκπομπή “60 Minutes” Ένας φίλος του που εργαζόταν σε υπηρεσία πληροφοριών της Μέσης Ανατολής, είπε, τον προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να έχει παρόμοια μοίρα με εκείνη του Σαουδάραβα αντιφρονούντα και δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο τελευταίος σύμφωνα με τις έρευνες έπεσε νεκρός από πληρωμένους δολοφόνους που συνδέονται με το Ριάντ, μετά την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

«Η προειδοποίηση που έλαβα έλεγε: να μην βρίσκεσαι κοντά σε καμία σαουδαραβική αποστολή στον Καναδά. Μην πηγαίνεις στο προξενείο. Μην πηγαίνεις στην πρεσβεία… Είσαι στην κορυφή της λίστας», είπε ο Αλτζάμπρι στη συνέντευξή του.

Η «ομάδα Τίγρης» του πρίγκιπα διαδόχου

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μία ομάδα μισθοφόρων έφτασε στον Καναδά τον Οκτώβριο του 2018 με σκοπό να τον βγάλει από τη μέση, απελάθηκαν όμως όταν είπαν ψέματα στους τελωνειακούς υπαλλήλους και διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν ύποπτα αντικείμενα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του Αλτζάμπρι και τα αιτήματα για σχόλια από το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών έμειναν αναπάντητα.

Ωστόσο, Καναδοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CBS News ότι «ήταν ενήμεροι για περιστατικά στα οποία ξένοι παράγοντες προσπάθησαν να… απειλήσουν αυτούς που ζουν στον Καναδά», περιγράφοντας τις απειλές ως «εντελώς απαράδεκτες».

Ο Αλτζάμπρι είπε ότι η ομάδα αποτελούνταν από μέλη μιας οργάνωσης με πληρωμένους δολοφόνους που ονομαζόταν στις έρευνες «Ομάδα Τίγρης» και είχε δημιουργηθεί από τον Πρίγκιπα Μοχάμεντ. Ήταν ειδικευμένη σε «εξωδικαστικούς φόνους, βιασμούς και βασανιστήρια», σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε ο πρώην κατάσκοπος το 2019.

«Ψυχοπαθής δολοφόνος με άπειρους πόρους»

Είπε ότι η ομάδα ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της δεσποτικής συμπεριφοράς του πρίγκιπα διαδοχου, ο οποίος κάποτε χαιρετίστηκε ως μεταρρυθμιστής, αλλά άρχισε να εξοντώνει ανελέητα τους αντιπάλους του από τότε που έγινε ο προφανής διάδοχος.

Ο Αλτζάμπρι είπε επίσης ότι δύο από τα οκτώ παιδιά του συνελήφθησαν από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ως αντίποινα για τη φυγή του από το βασίλειο. «Είμαι εδώ για να σημάνω τον κώδωνα του κινδύνου για έναν ψυχοπαθή, δολοφόνο στη Μέση Ανατολή με άπειρους πόρους, που αποτελεί απειλή για τον λαό του, για τους Αμερικανούς και για τον πλανήτη», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ