ΚΙΝΑΛ: Βαρύ πένθος στη Χαριλάου Τρικούπη – Η απώλεια της Γεννηματά «παγώνει» τα πάντα


Συντετριμμένα από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά είναι όλα τα στελέχη του Κίνημα Αλλαγής, καθώς ακόμα δεν μπορούν συνειδητοποιήσουν ότι η πρόεδρος του κόμματος τους δεν είναι πια μαζί τους. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, όλες οι πολιτικές διαδικασίες περνούν σε δεύτερη μοίρα και καμία δραστηριότητα του κόμματος ή υποψηφίου δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Αν υπάρχει μία λέξη που μπορεί να περιγράψει το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Χαριλάου Τρικούπη, αυτή είναι το πένθος. Οι στενοί συνεργάτες της, τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ και η βάση του κόμματος, είναι σοκαρισμένοι από την πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η αρχηγός τους, η γυναίκα που ξεκίνησε με αυταπάρνηση και κόντρα στο πολιτικό ρεύμα της εποχής την ανοικοδόμηση της παράταξης, δεν είναι πια μαζί τους.

Διότι δεν ήταν απλά η πρόεδρος του κόμματος. Ήταν επί της ουσίας η δημιουργός του. Δική της έμπνευση ήταν η συσπείρωση των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς μέσα σε ένα νέο πολιτικό σχήμα, το οποίο θα επιχειρούσε να μπει ξανά σε τροχιά πρωταγωνιστή. Λόγω της δικής της επιμονής βρέθηκαν ξανά στο ίδιο τραπέζι κόμματα, πρόσωπα και φορείς που είχαν ως κοινό παρονομαστή τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας.

Χάρη στις δικές της προσπάθειες, το απαξιωμένο και ευρισκόμενο στα όρια του πολιτικού ανεκδότου, ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να παραμείνει «ζωντανό» με όχημα το Κίνημα Αλλαγής. Παρέλαβε μία παράταξη που είχε μετατραπεί από κυβερνητική δύναμη του 45%, σε κόμμα που πάλευε να μπει στη Βουλή. Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, κατάφερε υπό την ηγεσία της να διπλασιάσει το ποσοστό της. Αυτή την αρχηγό θα αποχαιρετήσουν τη Τετάρτη τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οδύνης, είναι απολύτως λογικό να «παγώσουν» και όλες οι πολιτικές δραστηριότητες. Τόσο του κόμματος, όσο και τον υποψηφίων για την ηγεσία του – κάτι που έκαναν και όλα τα άλλα κόμματα της χώρας, σε μία κίνηση υψηλού πολιτικού πολιτισμού, που είναι ενδεικτική της απεριόριστης εκτίμησης και του σεβασμό που έτρεφαν προς το πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Όλα έχουν μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα. Αυτή είναι μία στιγμή που πενθούν. Σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθούν και όλα τα υπόλοιπα. Έτσι κι αλλιώς, όλες οι πολιτικές και η κοινοβουλευτικές δραστηριότητες έχουν αναβληθεί για αυτή την εβδομάδα. Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να εκλέξει νέο τον νέο επικεφαλής της, ο οποίος/α και θα εκπροσωπεί το κόμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αυτό ορίζει η καταστατική πρόβλεψη, αλλά και ο κανονισμός της Βουλής. Η συνεδρίαση του οργάνου θα πραγματοποιηθεί αφού πρώτα ορκιστεί βουλευτής η Τόνια Αντωνίου -η οποία και θα πάρει την έδρα της Φώφης Γεννηματά- που ήταν η πρώτη σε σταυρούς υποψήφια βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών. Στο κόμμα δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσουν σε άλλη κίνηση, καθώς το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ