Δίκη για βιτριόλι: Την Τετάρτη με την αγόρευση των δικηγόρων της Έφης Κακαράντζουλα η συνέχεια


Η πιο σύντομη συνεδρίαση της δίκης για το βιτριόλι ήταν η σημερινή καθώς στο δικαστήριο τοποθετήθηκε μόνο ο έτερος συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Λιγότερο από μια ώρα διήρκησε σήμερα Τρίτη η συνεδρίαση του δικαστηρίου στο οποίο εκδικάζεται η δίκη για το βιτριόλι με μόνο τον έτερο συνήγορο της Ιωάννας Παλιοσπύρου να λαμβάνει τον λόγο.

Μετά την αγόρευση του δικηγόρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, Τετάρτη, οπότε και αναμένεται αρχικά να τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Έφης Κακαράντζουλα της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε εκ νέου το «παρών» η Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία αποχώρησε από το δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις όταν διεκόπη η συνεδρίαση.

Αντίθετα απούσα ήταν η Έφη Κακαράντζουλα η οποία είχε δηλώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει και όταν έκανε την αγόρευσή του ο Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η εισαγγελική πρόταση «φωτιά»

Με το τέλος των αγορεύσεων θα έρθει η ώρα της έκδοσης απόφασης από το Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί είτε να υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα, είτε να προχωρήσει σε διαφορετική απόφαση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης με την αγόρευσή του εξήγησε λεπτομερώς -κυρίως προς τους ενόρκους- τους λόγους που πρέπει η κατηγορουμένη να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια ζητεί. «Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά. Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη σήκωσε το κεφάλι βυθισμένη στις σκέψεις της, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας», είπε ο εισαγγελέας και υπογράμμισε ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την επίθεση αυτή απαριθμώντας τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς λόγους και τρόπους.

Καταλήγοντας ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού η κατηγορουμένη «δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη, ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας». Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί κατά τον εισαγγελέα η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να «εξολοθρεύσει την Ιωάννα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός κλείνοντας την αγόρευσή του, είπε προς το δικαστήριο: «Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ