Θεσσαλονίκη: Χωρίς μασκες οι πιστοί στον Άγιο Δημήτριο – Κοσμοσυρροή και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.


Από πολύ νωρίς παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, με την παρουσία της Αστυνομίας να είναι ισχυρότατη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (26/10), πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της μεγάλης γιορτής του πολιούχου. Πολλοί από τους πιστούς αλλά και ιερείς όμως, -όπως και χθες-, φαίνεται να μην επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή φορώντας την προστατευτική τους μάσκα.

Από πολύ νωρίς παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού στον ιερό ναό, με την παρουσία της Αστυνομίας να είναι ισχυρότατη, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Το γεγονός αυτό, ήταν αυτό που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση ιερέων.

Όπως καταγράφεται και στο παρακάτω βίντεο, ιερέας φαίνεται να τα «ψάλλει» προς τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., για την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με το thesstoday, φέρεται να είπε, «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα».

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε, ότι τα μέτρα αυτά έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας.

Την ίδια ώρα, με τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του ιού να γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν, δε λείπουν ούτε σήμερα οι πιστοί που κατεβάζουν τις μάσκες προκειμένου να ασπαστούν τις εικόνες, τόσο εντός όσο και εκτός του Ναού. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, σύμφωνα με το gertimes.gr, με ιερέα να βάζει δυο πιστούς χωρίς μάσκα εντός του Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με το Thesstoday,.gr μια κινητή μονάδα εμβολιασμού βρίσκεται για σήμερα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς, για όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο σημείο μέχρι τις 17:00 σήμερα το απόγευμα και είναι εξοπλισμένη με εμβόλια της Pfizer. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες υγειονομικοί, για μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν σήμερα.

Κινητή μονάδα εμβολιασμού στην παραλία ΘεσσαλονίκηThesstoday

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που επισκέφτηκε τη μονάδα, τόνισε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και σημείωσε πως τα υγειονομικά στοιχεία της πόλης είναι επιβαρυμένα.

«Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Σήμερα ανήμερα της γιορτής του πολιούχου ας κάνουμε ένα δώρο στους εαυτούς μας και στους συμπολίτες μας. Ας αξιοποιήσουμε το δώρο της επιστήμης, το δώρο του εμβολιασμού, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι μια ευκαιρία ώστε να μη μείνει κανένας ανεμβολίαστος. Τα επιδημιολογικά στοιχεία στην πόλη μας επιβαρύνονται. Μοναδικό μας όπλο είναι το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθήλωσαν το κοινό οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του «ΖΕΥΣ»

Καθηλωτική είναι η δοκιμαστική πτήση του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγο μετά τις 11.00 το F-16 «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην τελευταία δοκιμαστική πτήση πριν τη στρατιωτική παρέλαση, με το κοινό να καθηλώνεται και να σπεύδει να απαθανατίσει τους ελιγμούς του πιλότου.

Ο πιλότος που θα δώσει το μήνυμα για την φετινή 28η Οκτώβρη θα είναι ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα, ο οποίος θα πιλοτάρει το αεροσκάφος F- 16 της ομάδας «ΖΕΥΣ».

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, η επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο.

Επίσης, στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Αναστάσιος Σπανός, ενώ τιμές απέδωσε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ