6 Δεκεμβρίου 2021

Διατροφή δέρμα : Ποιες τροφές βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματός σας

Διατροφή δέρμα : Η διατροφή είναι σημαντική για την υγεία. Μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να βλάψει το μεταβολισμό σας, να προκαλέσει αύξηση βάρους, ακόμη και να βλάψει όργανα, όπως η καρδιά και το ήπαρ σας. Αλλά αυτό που τρώτε επηρεάζει επίσης ένα άλλο όργανο – το δέρμα σας.

Καθώς οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη διατροφή και το σώμα, είναι όλο και πιο σαφές ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και τη γήρανση του δέρματός σας.

Λιπαρά ψάρια

  • Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η ρέγγα, είναι εξαιρετικές τροφές για υγιές δέρμα. Είναι πλούσιες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων , τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος .
  • Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για να διατηρήσουν το δέρμα παχύ, ελαστικό και ενυδατωμένο. Στην πραγματικότητα, μια ανεπάρκεια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να προκαλέσει ξηρό δέρμα .
  • Τα λιπαρά ψάρια είναι επίσης πηγή βιταμίνης Ε, ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά για το δέρμα σας.

Αβοκάντο

  • Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη. Αυτά τα λίπη ωφελούν πολλές λειτουργίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του δέρματός σας.
  • Η λήψη αρκετών από αυτά τα λίπη είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί το δέρμα ευέλικτο και ενυδατωμένο.
  • Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα αβοκάντο περιέχουν ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από βλάβες από τον ήλιο. Η UV βλάβη στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης .Τα αβοκάντο είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε , η οποία είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από οξειδωτικές βλάβες. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη Ε μέσω της διατροφής τους.
  • Είναι ενδιαφέρον ότι η βιταμίνη Ε φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C.

Ακολουθεί βίντεο για υγιεινές τροφές

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here