Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για το mix and match


Κορονοϊός: Εντονη ανησυχία και προβληματισμό εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και την εμβολιαστική κάλυψη. 

Η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην κοινή γρίπη, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεχτικοί αυτό το χειμώνα.

«Συμπληρώνεται ένας μήνας συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης», είπε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε πως μέχρι χθες είχαν γίνει πάνω από το 1 εκατ. δόσεις. Σύμφωνα με την Καθηγήτρια δεν πρέπει να συγχέουμε ένα απλό κρυολόγημα με τη γρίπη. «Μόλις πριν λίγες ώρες το CDC δημοσίευσε ένα μήνυμα για τη γρίπη καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα γρίπης H1N2 στην Κροατία», συμπλήρωσε.

Η κυρία Θεοδωρίδου μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις και ειδικά στην μετάλλαξη Δέλτα αλλά και για το mix and match, δηλαδή άλλο εμβόλιο στην πρώτη δόση κι άλλο στη δεύτερη.

«Τα αποτελέσματα σε Σουηδία, Δανία και Γαλλία είναι εντυπωσιακά» είπε, τονίζοντας πως ο συνδυασμός εμβολίων αποδείχτηκε, με βάση μελέτη του Nature, εξαιρετικά αποδοτικός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ