Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στα καθήκοντά της – Χαμογελαστή στην πρώτη επίσημη εμφάνιση

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Γλασκόβη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συναντήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα. Η 95χρονη βασίλισσα πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ηλικίας 95 ετών, η βασίλισσα ήταν χαμογελαστή και φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα.

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση. Κατόπιν, την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις.

vasilissa-elisavet-tilediaskepsi.jpg
Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 ΟκτωβρίουAP

Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού. Η Ελισάβετ αναμένεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Γλασκόβη, στη Σκωτία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ