28η Οκτωβρίου: “Μπλόκο” στις παρελάσεις σε Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο), ακυρώνονται για φέτος οι μαθητικές παρελάσεις. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στη Θεσσαλονίκη, λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, και οι περιοχές: Πέλλα, Ημαθία και Πιερία ακύρωσαν τις μαθητικές παρελάσεις εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ειδικότερα, στην Πέλλα τα καθημερινά κρούσματα αγγίζουν τριψήφιο αριθμό και εξαιτίας αυτού ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, ο Ιορδάνης Τζαμτζής, αποφάσισε, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, να μην διεξαχθούν παρελάσεις στο νομό για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτώβρη.

Υπουργείο Υγείας: Με μάσκα οι θεατές στις παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε την περασμένη Παρασκευή – 22 Οκτωβρίου – ότι βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Συνεπώς, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα υποχρεωτικά, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν υποχρεωτικά τις μάσκες τους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ