Νέα Ερυθραία: Απολογείται ο 40χρονος «σαμουράι» – Παράλληλη έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του


Το κατώφλι του ανακριτή περνάει σήμερα ο 40χρονος άνδρας που σκότωσε έναν 43χρονο και πυροβόλησε ακόμη έναν στη Νέα Ερυθραία, όταν τα θύματα έκαναν εργασίες για εταιρεία φυσικού αερίου.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος κατέβηκε από το σπίτι του ντυμένος με στολή «τζουντόκα» και μετέβη στη λεωφόρο Τατοΐου όπου βρίσκονταν οι δύο εργαζόμενοι φυσικού αερίου και πραγματοποιούσαν εργασίες. Αμέσως, φέρεται να διαπληκτίστηκε μαζί τους για το κόστος του φυσικού αερίου, ενώ οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για αναφορές του 40χρονου περί «μαύρης μαγείας». Δευτερόλεπτα αργότερα, φέρεται να τράβηξε όπλο -το οποίο κατείχε παράνομα- και άρχισε να πυροβολεί το έναν στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό και τον δεύτερο επίσης στον μηρό. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου ένας έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Ο ίδιος φέρεται αρχικά να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ότι η πράξη του οφείλεται σε εντολές «του σατανά» και ότι του έχουν κάνει μαύρη μαγεία. Μάλιστα, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος, που εμφανιζόταν στα social media ως «αυτοαπασχολούμενος» και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής, σε αρκετά βίντεο που αναρτούσε στο λογαριασμό του στο facebook «παρέδιδε μαθήματα» από την ταράτσα του σπιτιού στους διαδικτυακούς του φίλους. Σε κάποια από τα αναρτημένα βίντεο εμφανίζεται να κρατά ένα από τα σπαθί σαμουράι το οποίο μαζί με άλλα όπλα και σφαίρες βρήκαν οι Αρχές στο σπίτι του.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως η συμπεριφορά του 40χρονου είχε καταγγελθεί από τους γείτονές του, με πηγές να αναφέρουν πως υπήρξαν καταγγελίες ότι ο δράστης εμφανιζόταν ντυμένος «τζουντόκα», πυροβολώντας στον αέρα και προκαλώντας φόβο στους περιοίκους. Γείτονας του 40χρονου δήλωσε πως ο δράστης έβγαινε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβολούσε ανδρείκελα που είχε κρεμάσει, ενώ έκανε βόλτες στη γειτονιά, πυροβολώντας κάδους απορριμμάτων. Σημειώνεται ότι ο δράστης φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ φέρεται να είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική.

Εισαγγελική έρευνα

Οι συγκεκριμένες περιγραφές φαίνεται πως είχαν πάρει τη μορφή καταγγελίας στην αστυνομία, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα. Μάλιστα, οι γείτονες του 40χρονου φέρονται να είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και την προηγούμενη ακόμα ημέρα για την παραβατική συμπεριφορά του, χωρίς όμως οι καταγγελίες τους να ληφθούν υπόψη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρενέβη και έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας της ποινικής δίωξης θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ