Άνοιξε το βιβλίο για το ομόλογο της Τράπεζα Πειραιώς

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς από το οποίο η τράπεζα έχει στόχο να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Η αρχική καθοδήγηση που δόθηκε σε ότι αφορά το επιτόκιο είναι στη ζώνη του 4%. Το βιβλίο αναμένεται να κλείσει αργότερα σήμερα.

Η διοίκησή της έχει ήδη δώσει εντολή στις BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS, που λειτουργεί ως συντονιστής του εγχειρήματος, να προχωρήσουν στη διάθεση senior πράσινων ομολόγων.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, με βάση το αποτύπωμα της δραστηριότητας και των επενδύσεών τους στο περιβάλλον.

Με τον τρόπο αυτόν συναντώνται οι ανάγκες των εκδοτών και των επενδυτών που θέλουν να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση κεφαλαίου 1,4 δισ. ευρώ, καθώς και τη διάθεση τίτλων της κατηγορίας ΑΤ1, ύψους 600 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας. Εφόσον πετύχει η τρέχουσα έκδοση, η τράπεζα θα έχει συγκεντρώσει συνολικά μέσα στο 2021 2,50 δισ. ευρώ.

Σε αυτή τη φάση οι σύμβουλοι της έκδοσης βρίσκονται σε επαφή με διεθνείς επενδυτές για το «πράσινο» ομόλογο, προς αξιολόγηση των συνθηκών στις αγορές, πριν από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές παρουσιάσεις της τράπεζας. Κατά τα άλλα, το ομόλογο εκτιμάται ότι θα βαθμολογηθεί με Caa1/B από τους οίκους Moody’s και S&P. Σημειώνεται ότι οι εκδόσεις εναλλακτικών τίτλων από τους τέσσερις συστημικούς ομίλους εντάσσονται στο σχέδιό τους να ανταποκριθούν στην υποχρέωση που απορρέει από την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL). Σύμφωνα με αυτή, οι συνολικοί δείκτες κεφαλαιακής τους επάρκειας θα πρέπει να βρίσκονται στα επίπεδα του 26% έως το 2025.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here