Δίκη για βιτριόλι: Κανένα ελαφρυντικό στην Κακαράντζουλα – 15 έτη φυλακή προτείνει ο εισαγγελέας


Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο στην κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα με ομόφωνη απόφαση του, ενώ ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πρότεινε 15 έτη ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και έξι μήνες για απείθεια.

 

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη το συγκεκριμένο ελαφρυντικό, αφού η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό

στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία. Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι η 36χρονη παρακολουθούσε επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο Νώντα.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ