ΔΝΤ: Νέες θέσεις εργασίας και αύξηση ΑΕΠ μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Την εκτίμηση πως μια μεθοδική  μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά περίπου 2% μέσα στη δεκαετία και να δημιουργήσει 30 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, διατυπώνει έκθεση του ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε σημερινή της αναφορά ζήτησε από την G20 να δεσμευτεί σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Όπως, ανέφερε έκθεση του π ΔΝΤ προβλέπει ότι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, επειδή οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τείνουν να είναι μεγαλύτερης εντάσεως εργασίας από ότι τα ορυκτά καύσιμα.

Στην πραγματικότητα, ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο σε συνδυασμό πολιτικών πράσινης προσφοράς θα μπορούσε να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά περίπου 2% αυτή τη δεκαετία – και να δημιουργήσει 30 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

«Με άλλα λόγια, καθώς προσπαθούμε να φτάσουμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων, μπορούμε να ενισχύσουμε την ευημερία — αλλά μόνο εάν ενεργήσουμε από κοινού και συμβάλουμε στη διασφάλιση μιας μετάβασης που θα ωφελήσει όλους. Οι πιο ευάλωτοι εντός των κοινωνιών και μεταξύ των χωρών θα χρειαστούν περισσότερη βοήθεια για τον διαρθρωτικό μετασχηματισμό σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», ανέφερε η Γκεοργκίεβα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ