Καταδίωξη στο Πέραμα: Μαραθώνια η ανακριτική διαδικασία- Αρνούνται τις κατηγορίες οι αστυνομικοί


Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για το θάνατο του 18χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά.

Στα πολυσέλιδα υπομνήματα τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία «ενδελεχή έρευνα» και επισήμανε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η 4η ανακρίτρια Πειραιά θα μεταβεί τώρα στο Τζάνειο για να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν από εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση τόσο των επτά αστυνομικών όσο και των δύο ανηλίκων Ρομά που φέρονται να επέβαιναν στο όχημα και κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κλοπή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ