HΠΑ CDC: Λέει ότι μπορεί να χρειαστεί 4η αναμνηστική δόση COVID-19 για ανοσοκατεσταλμένα άτομα


HΠΑ CDC: Τα άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19 Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν στις ενημερωμένες κατευθυντήριες οδηγίες για την COVID-19 αυτήν την εβδομάδα ότι ορισμένοι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη δόση του εμβολίου. Το Πρακτορείο έγραψε ότι τα άτομα που είναι άνω των 18 ετών που έχουν ήδη λάβει μια κύρια σειρά εμβολίων mRNA COVID-19 και έχουν λάβει μια πρόσθετη δόση εμβολίου mRNA μπορούν να λάβουν μία μόνο αναμνηστική δόση COVID-19  στους τουλάχιστον έξι μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου mRNA. «Σε τέτοιες καταστάσεις, τα άτομα που είναι μέτρια και σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα μπορεί να λάβουν συνολικά τέσσερις δόσεις εμβολίου COVID-19», έγραψε το CDC.

Όσοι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου mRNA και είναι μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένοι, με περισσότερες από 28 ημέρες να έχουν περάσει από τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να λάβουν μια πρόσθετη δόση mRNA αμέσως μετά περίπου έξι μήνες αργότερα από μια εφάπαξ αναμνηστική δόση εμβολίου COVID-19 . Άτομα που είναι άνω των 18 ετών, είναι μέτρια και σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα και έχουν λάβει μία δόση πρωτογενούς σειράς εμβολίων Johnson & Johnson κατά της COVID-19 θα πρέπει να λάβουν ένα μόνο αναμνηστικό εμβόλιο Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech ή Moderna τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη λήψη της αρχικής τους δόσης.

Την περασμένη εβδομάδα, το CDC και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσαν έγκριση στους Αμερικανούς να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν ενισχυτικά εμβόλια COVID-19, με τα ενισχυτικά της Moderna στη μισή δόση που χρησιμοποιείται για τις δύο πρώτες λήψεις. «Σήμερα, τα επί του παρόντος διαθέσιμα δεδομένα υποδηλώνουν μείωση της ανοσίας σε ορισμένους πληθυσμούς πλήρως εμβολιασμένων ατόμων», ανέφερε σε δήλωση η αναπληρώτρια Επίτροπος του FDA, Δρ Τζάνετ Γούντκοκ. “Η διαθεσιμότητα αυτών των εγκεκριμένων ενισχυτών είναι σημαντική για τη συνεχή προστασία έναντι της νόσου COVID-19.”

Ένα τρίτο εμβόλιο COVID-19 ταξινομείται ως “πρόσθετη δόση” και το CDC συνιστά μια πρόσθετη δόση εμβολίου mRNA για έγκυες που είναι μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένες και για εκείνες που είναι άνω των 12 ετών και έχουν και έχουν μέτριο έως σοβαρό ανοσοποιητικό συμβιβασμό..

Άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις ή άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή θεραπείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Σύμφωνα με το CDC, μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει παρατηρηθεί σε ανοσοκατεσταλμένους συμμετέχοντες σε σύγκριση με συμμετέχοντες που δεν είναι ανοσοκατεσταλμένοι σε περιορισμένο αριθμό μελετών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ